ZA ONE KOJI ZNAJU ŠTA JE DOBRO Ove polpete od krompira i sira nestat će brzinom svetlosti s tanjira
Poslužite uz sos i sezonsku salatu
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 kašičica soli
- 3 velika jaja
- 2 kašike prezle
- ½ šolje (75 g)
- sveži sir
- ¼ šolje (60 ml) biljnog ulja
Priprema:
Krompir stavite u veliku činiju sa dovoljno vode i prstohvatom soli. Kuvajte dok krompir ne omekša, oko 35-40 minuta. Krompir procedite i ogulite kada se malo prohladi. Zatim ih dobro izgnječite, dodajte jaja i kašičicu soli i zamesite testo. Dodajte prezle i svježi sir i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Od mešavine krompira pravite loptice (prečnika oko 5 cm) i lagano ih pritiskajte da napravite fritule. Zagrejte ulje u dubokom tiganju. U vrelo ulje stavite fritule i pržite ih do zlatno smeđe boje, oko 5 minuta. Izvadite ih i stavite na papirni peškir da upije višak masnoće. Poslužite uz sos i sezonsku salatu.
Možda vas zanima:
BOLJA NEGO IZ KAFANE Evo kako napraviti najukusniju teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa
Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza
BAKIN SPECIJALITET DANA Čarobni kolač od dva jajeta, vaše čulo ukusa će vrištati od sreće
Kako samo dva jaja mogu napraviti čudo od kolača
NAPRAVITE NAJPOZNATIJI SLATKIŠ NA SVETU Čuvena Saher torta, zasladite sa stilom
Orginal recept za fantastičnu tortu od čokolade
LEPŠA NEGO SA MESOM Posna sarma sa šampinjonima i sojom, savršenstvo u tanjiru
Dodatak šampinjona i kiseli kupus, soja, pirinač upotpunjuju fantastičan ukus posne sarme
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
ČIKAŠKA PITA PICA Gurmansko jelo bogatog nadeva i hrskavog testa, drugačije od svega što ste probali
Jelo između pite i pice specijalitet je grada Čikaga, a svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)