ZA ONE KOJI ZNAJU ŠTA JE DOBRO Ove polpete od krompira i sira nestat će brzinom svetlosti s tanjira

trpeza.rs

07:32

Sezonski recepti 0

Poslužite uz sos i sezonsku salatu

ZA ONE KOJI ZNAJU ŠTA JE DOBRO Ove polpete od krompira i sira nestat će brzinom svetlosti s tanjira
Printscreen/Youtube


Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 kašičica soli
  • 3 velika jaja
  • 2 kašike prezle
  • ½ šolje (75 g)
  • sveži sir
  • ¼ šolje (60 ml) biljnog ulja

Priprema:

Krompir stavite u veliku činiju sa dovoljno vode i prstohvatom soli. Kuvajte dok krompir ne omekša, oko 35-40 minuta. Krompir procedite i ogulite kada se malo prohladi. Zatim ih dobro izgnječite, dodajte jaja i kašičicu soli i zamesite testo. Dodajte prezle i svježi sir i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Od mešavine krompira pravite loptice (prečnika oko 5 cm) i lagano ih pritiskajte da napravite fritule. Zagrejte ulje u dubokom tiganju. U vrelo ulje stavite fritule i pržite ih do zlatno smeđe boje, oko 5 minuta. Izvadite ih i stavite na papirni peškir da upije višak masnoće. Poslužite uz sos i sezonsku salatu.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading