HAVAJSKA KUHINJA ZA SVE Neodoljiva poke činija zadovoljiće vaš ukus
Neobična, a zanimljiva salata.
Poke činija
Sastojci:
50 ml soja sosa
3 kašičice čija semenki
2 kašičice pirinčnog sirćeta
2 kašičice susamovog ulja
2 kašika rendanog đumbira
200 g pirinča
1 praziluk
100 g prženog susama
500 g tune
1 veza blitve ili spanaća
1 krastavac
himalajska so
Priprema:
Skuvajte pirinač, pa ga ostavite da se prohladi. Dok se on kuva, iseckajte povrće. Kod poke činije bitno je samo da ispoštujete slaganje namirnica. Na samo dno stavite pirinač, a zatim spanać/blitvu, praziluk, krastavac, narendani đumbir. Tunu ostavite za sam kraj, pa prelijte sirćetom, uljem, čija semenkama i prženim susamom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)