HAVAJSKA KUHINJA ZA SVE Neodoljiva poke činija zadovoljiće vaš ukus

Izvor: Alo.rs

14:00

Kulinarski globus 0

Neobična, a zanimljiva salata.

HAVAJSKA KUHINJA ZA SVE Neodoljiva poke činija zadovoljiće vaš ukus
Shutterstock

Poke činija

Sastojci:

50 ml soja sosa

3 kašičice čija semenki

2 kašičice pirinčnog sirćeta

2 kašičice susamovog ulja

2 kašika rendanog đumbira

200 g pirinča

1 praziluk

100 g prženog susama

500 g tune

1 veza blitve ili spanaća

1 krastavac

himalajska so

Priprema:

Skuvajte pirinač, pa ga ostavite da se prohladi. Dok se on kuva, iseckajte povrće. Kod poke činije bitno je samo da ispoštujete slaganje namirnica. Na samo dno stavite pirinač, a zatim spanać/blitvu, praziluk, krastavac, narendani đumbir. Tunu ostavite za sam kraj, pa prelijte sirćetom, uljem, čija semenkama i prženim susamom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading