KARFIOL SA SIROM ZAPEČEN U RERNI Prste da poližeš
Uz dodatak začina sira i bešamela ovu dosadnu namirnicu pretvorite u savršeni obrok ili prilog koji će svi obožavati.
Karfiol zapečen u rerni
Sastojci:
1 karfiol srednje veličine
100 g putera
3 kašike brašna
1 l mleka
100 g parmezana
100 g punomasnog sira
mešavina začina
ulje
so, biber
Priprema:
Očišćeni i seckani karfiol stavite u pleh za pečenje. Posolite, prelijte maslinovim uljem i stavite u rernu 10 minuta na 180 °C. U dubljoj posudi otopite puter, dodajte brašno i mešajte oko 1 minut da postane svetliji. Dodajte malo mleka i promešajte. Kada smesa provri ubacite začine: biber, so, mešavinu začina. Sklonite bešamel sa šporeta i dodajte 80 g punomasnog sira, 80 g parmezana koji ste prethodno izrendali. Bešamel prelijte preko pečenog karfiola i pospite preostalim delom sira. Pecite 15 minuta na 200 °C dok ne postane zlatnožute boje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSNA VEČERA ZA CELU PORODICU Zapečeni karfiol oduševiće svakog
Iznenadićete se koliko se lako pravi.
Hrskavo savršenstvo POHOVANI KARFIOL daje sasvim novu dimenziju ovom povrću
Ovaj recept možete koristiti i za bilo koje drugo povrće. Takođe, povrće možete dobro da skuvate, izmiksate i pomešate s brašnom, jajima i mlekom pa od dobijene smese kašikom peći vrele loptice u ulju.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)