KARFIOL SA SIROM ZAPEČEN U RERNI Prste da poližeš
Uz dodatak začina sira i bešamela ovu dosadnu namirnicu pretvorite u savršeni obrok ili prilog koji će svi obožavati.
Karfiol zapečen u rerni
Sastojci:
1 karfiol srednje veličine
100 g putera
3 kašike brašna
1 l mleka
100 g parmezana
100 g punomasnog sira
mešavina začina
ulje
so, biber
Priprema:
Očišćeni i seckani karfiol stavite u pleh za pečenje. Posolite, prelijte maslinovim uljem i stavite u rernu 10 minuta na 180 °C. U dubljoj posudi otopite puter, dodajte brašno i mešajte oko 1 minut da postane svetliji. Dodajte malo mleka i promešajte. Kada smesa provri ubacite začine: biber, so, mešavinu začina. Sklonite bešamel sa šporeta i dodajte 80 g punomasnog sira, 80 g parmezana koji ste prethodno izrendali. Bešamel prelijte preko pečenog karfiola i pospite preostalim delom sira. Pecite 15 minuta na 200 °C dok ne postane zlatnožute boje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSNA VEČERA ZA CELU PORODICU Zapečeni karfiol oduševiće svakog
Iznenadićete se koliko se lako pravi.
Hrskavo savršenstvo POHOVANI KARFIOL daje sasvim novu dimenziju ovom povrću
Ovaj recept možete koristiti i za bilo koje drugo povrće. Takođe, povrće možete dobro da skuvate, izmiksate i pomešate s brašnom, jajima i mlekom pa od dobijene smese kašikom peći vrele loptice u ulju.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)