SOČNI I HRSKAVI, LEPE SE ZA PRSTE Pileći bataci se neverovatnim prelivom je sve što ćete želeti danas da jedete

Alo.rs

14:00

Sezonski recepti 0

Slasno i ukusno!

SOČNI I HRSKAVI, LEPE SE ZA PRSTE Pileći bataci se neverovatnim prelivom je sve što ćete želeti danas da jedete
Shutterstock

Hrskavi bataci

Sastojci:

4 veća ili 8 manjih bataka

so i beli biber

sok od 1/2 limuna

3-4 kašike kečapa

1 kašika senfa

1 kašičica sveže majčine dušice

5 kašika maslinovog ulja

1 kašičica meda

Priprema:

Batake oprati i posušiti. Pomešati maslinovo ulje, kečap, senf i med, posoliti i pobiberiti. Ovom mešavinom namazati batake, pa ih poređati u pleh. Preliti ih polovinom limunovog soka, prekriti alu-folijom i peći na 200 stepeni oko pola sata. Odstraniti foliju, dodati svežu majčinu dušicu u pleh, batake preliti preostalom 
polovinom limunovog soka i vratiti u pećnicu da fino porumene i formiraju hrskavu koricu. Poslužiti uz prilog po želji.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading