SOČNI I HRSKAVI, LEPE SE ZA PRSTE Pileći bataci se neverovatnim prelivom je sve što ćete želeti danas da jedete
Slasno i ukusno!
Hrskavi bataci
Sastojci:
4 veća ili 8 manjih bataka
so i beli biber
sok od 1/2 limuna
3-4 kašike kečapa
1 kašika senfa
1 kašičica sveže majčine dušice
5 kašika maslinovog ulja
1 kašičica meda
Priprema:
Batake oprati i posušiti. Pomešati maslinovo ulje, kečap, senf i med, posoliti i pobiberiti. Ovom mešavinom namazati batake, pa ih poređati u pleh. Preliti ih polovinom limunovog soka, prekriti alu-folijom i peći na 200 stepeni oko pola sata. Odstraniti foliju, dodati svežu majčinu dušicu u pleh, batake preliti preostalom
polovinom limunovog soka i vratiti u pećnicu da fino porumene i formiraju hrskavu koricu. Poslužiti uz prilog po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PAŽLJIVO BIRAN RECEPT Napravite pileće batake u paradajz sosu
Prste da poližete!
ZA LJUBITELJE PIKANTNOG Pileći bataci se lepe za prste
Neodoljivog su ukusa.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)