BUKVALNO SE LEPI ZA PRSTE Bataci u medu je pravi ručak za celu porodicu
Prosto je i jednostavno.
Bataci u medu
Sastojci:
6 bataka
100 ml kečapa
5 kašika soja-sosa
80 g meda
3 kašike belog vina
2 kašike putera
beli biber
Priprema:
Soja-sos, kečap, med, vino i malo bibera pomešajte, pa sipajte u veći tiganj. Spustite batake, pa ih uz češće mešanje dinstajte na umerenoj vatri oko 20 minuta. Nalijte po potrebi još malo soja-sosa, da sam sos ne bi zagoreo. Batake složite na tanjir i prelijte ih sosom u kojem su se pržili.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa koji se pamti, za prave gurmane
Slasno jelo u savršenom spoju raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Savršen praznični kolač bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako stavite margarin umesto putera, dobićete posnu verziju ovog deserta.
AKO ŽELITE MERMERNO PLAVA JAJA OFARBAJTE IH OVAKO Potpuno je prirodna tehnika, a ispadnu prelepa
Ako ofarbate jaja crvenim kupusom dobićete prelepu plavu boju, a za dodatni sjaj i mermerni efekat koristite kokosovo ulje.
NAJLEPŠA USKRŠNJA POGAČA Ukras svečane trpeze, uspeće svima, a mekana kao duša
Uspeće i potpunim početnicima, a dobićete brojne komplimente.
ZELENI ROLAT Idealan za slavsku trpezu, pravićete stalno
Slasni rolat oduševiće goste na svečanoj trpezi.
Komentari (0)