ZA LJUBITELJE PIKANTNOG Pileći bataci se lepe za prste

Alo.rs

17:30

Sezonski recepti 0

Neodoljivog su ukusa.

ZA LJUBITELJE PIKANTNOG Pileći bataci se lepe za prste
Foto: Shutterstock

Bataci u papričica sosu

Sastojci:

5-6 bataka očišćenih od kostiju i kože

3 velike glavice luka

5 čena belog luka

1 ljuta papričica

200 ml belog vina

1 kašika senfa

200 ml pilećeg bujona

100 ml neutralne pavlake

suvi začin, so i biber

Priprema:

Batake izlupajte i začinite, te ih namažite sa senfom s obe strane. Zatim u dubokom tiganju propržite s obe strane dok ne porumene. Izvadite batake i ostavite ih sa strane. U istom ulju propržite luk da postane staklast, vratite batake, dodajte beli luk sa seckanom ljutom papričicom i zalijte belim vinom. Ostavite
da se krčka desetak minuta, a onda dodajte bujon. Začinite po ukusu i ostavite da se krčka dvadesetak minuta. Pred kraj kuvanja dodajte i neutralnu pavlaku i ukrčkajte još 5 minuta. Ako volite pikantniji ukus, dodajte i kašičicu bibera.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading