ZA LJUBITELJE PIKANTNOG Pileći bataci se lepe za prste
Neodoljivog su ukusa.
Bataci u papričica sosu
Sastojci:
5-6 bataka očišćenih od kostiju i kože
3 velike glavice luka
5 čena belog luka
1 ljuta papričica
200 ml belog vina
1 kašika senfa
200 ml pilećeg bujona
100 ml neutralne pavlake
suvi začin, so i biber
Priprema:
Batake izlupajte i začinite, te ih namažite sa senfom s obe strane. Zatim u dubokom tiganju propržite s obe strane dok ne porumene. Izvadite batake i ostavite ih sa strane. U istom ulju propržite luk da postane staklast, vratite batake, dodajte beli luk sa seckanom ljutom papričicom i zalijte belim vinom. Ostavite
da se krčka desetak minuta, a onda dodajte bujon. Začinite po ukusu i ostavite da se krčka dvadesetak minuta. Pred kraj kuvanja dodajte i neutralnu pavlaku i ukrčkajte još 5 minuta. Ako volite pikantniji ukus, dodajte i kašičicu bibera.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BUEN ME SABE Torta španskog imena zadovoljiće vaša nepca
Bela i prekrasna.
DORUČAK ZA POŽELETI Jaja unutar paradajza je predivno i malo drugačije jelo
Oduševiće vas ukus.
MADLENE, KOLAČIĆI UZ KAFU Napravite jednostavni ukusni francuski desert po receptu Jelene Stanojević
Francuski kuvari savetuju da testo kada se umuti odstoji, čak i preko noći.
I PROTEINI I VITAMINI Ćuretina sa bukovačem je sve što vam treba u tanjiru
Oduševiće vas spoj.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)