ZA LJUBITELJE PIKANTNOG Pileći bataci se lepe za prste
Neodoljivog su ukusa.
Bataci u papričica sosu
Sastojci:
5-6 bataka očišćenih od kostiju i kože
3 velike glavice luka
5 čena belog luka
1 ljuta papričica
200 ml belog vina
1 kašika senfa
200 ml pilećeg bujona
100 ml neutralne pavlake
suvi začin, so i biber
Priprema:
Batake izlupajte i začinite, te ih namažite sa senfom s obe strane. Zatim u dubokom tiganju propržite s obe strane dok ne porumene. Izvadite batake i ostavite ih sa strane. U istom ulju propržite luk da postane staklast, vratite batake, dodajte beli luk sa seckanom ljutom papričicom i zalijte belim vinom. Ostavite
da se krčka desetak minuta, a onda dodajte bujon. Začinite po ukusu i ostavite da se krčka dvadesetak minuta. Pred kraj kuvanja dodajte i neutralnu pavlaku i ukrčkajte još 5 minuta. Ako volite pikantniji ukus, dodajte i kašičicu bibera.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BUEN ME SABE Torta španskog imena zadovoljiće vaša nepca
Bela i prekrasna.
DORUČAK ZA POŽELETI Jaja unutar paradajza je predivno i malo drugačije jelo
Oduševiće vas ukus.
MADLENE, KOLAČIĆI UZ KAFU Napravite jednostavni ukusni francuski desert po receptu Jelene Stanojević
Francuski kuvari savetuju da testo kada se umuti odstoji, čak i preko noći.
I PROTEINI I VITAMINI Ćuretina sa bukovačem je sve što vam treba u tanjiru
Oduševiće vas spoj.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)