PAŽLJIVO BIRAN RECEPT Napravite pileće batake u paradajz sosu
Prste da poližete!

Pileći bataci u paradajz sosu
Sastojci:
2 pileća bataka
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 konzerva paradajz-pelata
2 kriške belog sira
so, biber
1 kašičica bosiljka
2 kašike ulja ili putera
Priprema:
Izvadite kost iz bataka i isecite ga na sitnije komade. Začinite. U tiganj stavite batak i pržite ga 3-4 minuta.
Dodajte crni luk sečen na kolutove i rendanu šargarepu. Pržite 2-3 minuta. Nakon toga, dodajte paradajz iz konzerve, zatim bosiljak, so i biber. Ukoliko je umak kiseo, dodajte malo šećera. Kuvajte 20 minuta uz povremeno mešanje. Na samom kraju, pre serviranja, stavite beli kravlji sir preko mesa i pospite bosiljak i svež peršun.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:



SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.

PITA SA KOLENICOM Slasna i zasitna, za gurmane i one izbirljive
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GABON TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Raskošna poslastica oduševiće goste
Savršena za svaku svečanost.

TAKOSI SA SEITANOM Savršena zamena za meso u danima posta, bićete oduševljeni ukusom
Zasitno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

SLANA BULGUR SALATA Gotova za 2 minuta, a puna vitamina
Dodajte kao prilog uz jelo od povrća ili mesa.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Mekane i sočne, pravi raj za nepca
Najbolje služite uz pire krompir ili prilog po želji.
Komentari (0)