OBOŽAVAĆETE IH Zamenite šnicle savršenim i ukusnim uštipcima od tikvica
Ukusan, brz i preukusan obrok napravićete za manje od pola sata!
Sastojci
5 tikvica
500 g sremskog sira
1 jaje
1 šolja prezle
1 šolja brašna
prstohvat bibera
prstohvat origana
prstohvat bosiljka
vezica peršuna
1 glavica crnog luka
Priprema: Tikvice narendajte i dobro ocedite. Dodajte sremski sir, jaje, biber, origano, so, prezle, brašno, peršun, crni luk i malo mlevenog bosiljka. Smesu dobro izmešajte, pa pravite pljeskavice. Uvaljajte ih u brašno, pa u prezle i pržite na zagrejanom ulju da porumene s obe strane. Poslužite uz pavlaku i sezonsku salatu..
Možda vas zanima:
KOLOKITOKEFKEDES Predjelo od tikvica na grčki način, hrskavo spolja i mekano iznutra
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju.
POHOVANE TIKVICE RAJ ZA NEPCA Super idu uz meso, a gotove očas posla
Mekane i sočne, ukućani će biti oduševljeni.
PUNJENE TIKVICE Kao one iz bakine kuhinje, mekane, sočne i savršene!
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju ukusom.
TIKVICE IZ RERNE Još ukusnije od klasične musake, nema ko će im odoleti
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)