Hrskavi karfiol iz rerne nikad nije bio ovako krckav zahvaljujući posebnoj vrsti prezli
Savetujemo vam da koristite panko hlebne mrvice, odnosno panko prezle, koje su veće od uobičajenih prezli, kako bi karfiol bila hrskaviji.
Ako ih ne nađete u radnji, napravite ih sami po našem receptu koji se nalazi OVDE.
Pohovani karfiol iz rerne
Sastojci:
1 glavica karfiola
3 jaja
1 kašičica mlevene paprike
½ kašičice soli
1 kašičica bibera
1 kašika origana
100 g panko hlebnih mrvica
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. U dubljoj činiji umutite jaja i dodajte mlevenu papriku, so i biber, a u drugu činiju dodajte origano i mrvice panko. Karfiol iseći na manje komade i svaki komad umočiti u jaje, a zatim u panko mrvice. Raširite ga na pleh i stavite u rernu na 30 minuta, dok karfiol ne dobije lepu zlatnu boju. Izvadite iz rerne i odmah poslužite!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)