Hrskavi karfiol iz rerne nikad nije bio ovako krckav zahvaljujući posebnoj vrsti prezli
Savetujemo vam da koristite panko hlebne mrvice, odnosno panko prezle, koje su veće od uobičajenih prezli, kako bi karfiol bila hrskaviji.
Ako ih ne nađete u radnji, napravite ih sami po našem receptu koji se nalazi OVDE.
Pohovani karfiol iz rerne
Sastojci:
1 glavica karfiola
3 jaja
1 kašičica mlevene paprike
½ kašičice soli
1 kašičica bibera
1 kašika origana
100 g panko hlebnih mrvica
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. U dubljoj činiji umutite jaja i dodajte mlevenu papriku, so i biber, a u drugu činiju dodajte origano i mrvice panko. Karfiol iseći na manje komade i svaki komad umočiti u jaje, a zatim u panko mrvice. Raširite ga na pleh i stavite u rernu na 30 minuta, dok karfiol ne dobije lepu zlatnu boju. Izvadite iz rerne i odmah poslužite!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)