Hrskavi karfiol iz rerne nikad nije bio ovako krckav zahvaljujući posebnoj vrsti prezli

alo.rs

20:00

Sezonski recepti 0

Savetujemo vam da koristite panko hlebne mrvice, odnosno panko prezle, koje su veće od uobičajenih prezli, kako bi karfiol bila hrskaviji.

Hrskavi karfiol iz rerne nikad nije bio ovako krckav zahvaljujući posebnoj vrsti prezli
Shutterstock

 

Ako ih ne nađete u radnji, napravite ih sami po našem receptu koji se nalazi OVDE.


Pohovani karfiol iz rerne

Sastojci:

1 glavica karfiola

3 jaja

1 kašičica mlevene paprike

½ kašičice soli

1 kašičica bibera

1 kašika origana

100 g panko hlebnih mrvica

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. U dubljoj činiji umutite jaja i dodajte mlevenu papriku, so i biber, a u drugu činiju dodajte origano i mrvice panko. Karfiol iseći na manje komade i svaki komad umočiti u jaje, a zatim u panko mrvice. Raširite ga na pleh i stavite u rernu na 30 minuta, dok karfiol ne dobije lepu zlatnu boju. Izvadite iz rerne i odmah poslužite!
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading