Tradicionalni recept za FIŠ PAPRIKAŠ okupiće društvo oko stola da se prepričavaju stare dogodovštine
Sveža rečna riba i začinjenska paprika ključ su svake dobre riblje čorbe, koja se tradicionalno služi sa širokim rezancima.
Fiš paprikaš
Sastojci:
2,5 kg šarana
2-3 luka
1 kašika mlevene ljute paprike
2 kašike mlevene slatke paprike
so
100 ml belog vina
koncentrat paradajza
voda
Priprema:
Ribu očistite i isecitena komade a crni luke na sitne kockice. Ribu i luk stavite u lonac (ili ako imate priliku u kotlić) te sve zalijte sa 2,5 litara vode. Za vreme kuvanja nikako ne mešajte varjačom ili kutlačom, već samo protresite lonac. Nakon što paprikaš zavrije, dodajte ljutu i slatku mlevenu papriku, a pred kraj kuvanja vino i koncentrat paradajza. Kao prilog poslužite široke rezance.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
OČISTITE ŠPORET I REŠETKU I ODMASTITE POSUDE Treba vam samo ova 1 namirnica iz kuhinje
Kafa ima višenamensku primenu, pa osim kao napitak, može da se koristi za čišćenje posuđa, eliminisanje neprijatnih mirisa ili kao piling za ruke.
BAJADERA SA KIKIRIKI PUTEROM Još bolja od one klasične, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah
Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.
AKO PRAVITE KROFNE NEMOJTE DA RADITE OVO Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama, pa krofne budu žilave ili liče na uštipke.
ZELENA ČORBA Krepi organizam u trenu, a lagana i zdrava
Aromatična čorba sa spanaćem i povrćem oduševiće i one koji ne vole spanać.
Komentari (0)