Tradicionalni recept za FIŠ PAPRIKAŠ okupiće društvo oko stola da se prepričavaju stare dogodovštine
Sveža rečna riba i začinjenska paprika ključ su svake dobre riblje čorbe, koja se tradicionalno služi sa širokim rezancima.

Fiš paprikaš
Sastojci:
2,5 kg šarana
2-3 luka
1 kašika mlevene ljute paprike
2 kašike mlevene slatke paprike
so
100 ml belog vina
koncentrat paradajza
voda
Priprema:
Ribu očistite i isecitena komade a crni luke na sitne kockice. Ribu i luk stavite u lonac (ili ako imate priliku u kotlić) te sve zalijte sa 2,5 litara vode. Za vreme kuvanja nikako ne mešajte varjačom ili kutlačom, već samo protresite lonac. Nakon što paprikaš zavrije, dodajte ljutu i slatku mlevenu papriku, a pred kraj kuvanja vino i koncentrat paradajza. Kao prilog poslužite široke rezance.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BRZE BOMBICE OD KEKSA Kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu
Gotove očas posla, a osvajaju ukusom.

ŠPANSKI OMLET Jeftino jelo brze pripreme koje nećete moći da prestanete da jedete
U sočnom spoju sa krompirom, prste da poližete.

HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE Miriše na Grčku, a nikad slasniji, za savršenu večeru
Pravi se lako, a osvaja ukusom.

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Gosti će je obožavati, a skroz je kremasta i slasna
Služite uz meso ili ribu.

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)