RECEPT ZA SVADBARSKI KUPUS Tradicionalno šumadijsko jelo bez kojeg se ne može zamisliti veće slavlje

Vesna Vukadinović

11:11

Sezonski recepti 0

Ovo ukusno jelo se služi uz proju.

RECEPT ZA SVADBARSKI KUPUS Tradicionalno šumadijsko jelo bez kojeg se ne može zamisliti veće slavlje
Shutterstock

 

Sastojci:

2 glavice kiselog kupusa

500 g svinjskog mesa

500 g junećeg mesa

300 g suvih rebara

200 g suve slanine

1 svinjska suva nogica

10 zrna bibera

3 lista lovora

2 glavice crnog luka

2 suve ljute paprike

2 kašičice mlevene paprike

Priprema:

Lonac premazati mašću. Na dno poređati slaninu isečenu na tanje kriške. Kupusu odstraniti koren i glavice preseći na 8 delova. Preko slanine staviti red kupusa, red pomešanog raznog mesa iseckanog i pola količine iseckanog crnog luka, lovor i mlevenu papriku. Slaganje ponoviti istim redom. Odozgo staviti kupus, a preko njega suve paprike. Naliti hladnom vodom da ogrezne, posoliti po potrebi i kuvati na tihoj vatri 5 sati. Za vreme kuvanja ne mešati, samo lonac povremeno protresti. Voda treba da ispari, kako kupus ne bi bio čorbast.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading