RECEPT ZA SVADBARSKI KUPUS Tradicionalno šumadijsko jelo bez kojeg se ne može zamisliti veće slavlje
Ovo ukusno jelo se služi uz proju.

Možda vas zanima:

PREDLOG ZA RUČAK Sladak kupus sa suvim mesom, mirišljavo jelo koje svi sipaju dva puta!
Naše tradicionalno jelo sa kojim ne možete da pogrešite.

PREDLOG ZA RUČAK Sladak kupus s junetinom po porodičnom receptu koji se prenosi s kolena na koleno
Jelo koje je neizostavno u našem jelovniku.

TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.

SAVRŠEN RUČAK Prelivena musaka od kiselog kupusa i mlevenog mesa
Sočan, ukusan ručak za celu porodicu.
Sastojci:
2 glavice kiselog kupusa
500 g svinjskog mesa
500 g junećeg mesa
300 g suvih rebara
200 g suve slanine
1 svinjska suva nogica
10 zrna bibera
3 lista lovora
2 glavice crnog luka
2 suve ljute paprike
2 kašičice mlevene paprike
Priprema:
Lonac premazati mašću. Na dno poređati slaninu isečenu na tanje kriške. Kupusu odstraniti koren i glavice preseći na 8 delova. Preko slanine staviti red kupusa, red pomešanog raznog mesa iseckanog i pola količine iseckanog crnog luka, lovor i mlevenu papriku. Slaganje ponoviti istim redom. Odozgo staviti kupus, a preko njega suve paprike. Naliti hladnom vodom da ogrezne, posoliti po potrebi i kuvati na tihoj vatri 5 sati. Za vreme kuvanja ne mešati, samo lonac povremeno protresti. Voda treba da ispari, kako kupus ne bi bio čorbast.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.

SLANA ROZEN TORTA Brzo predjelo koje će gosti obožavati
Napravi se brzo i lako, a pojede brzo.

POLICAJKA TORTA SAVRŠENA ZA USKRŠNJU I SLAVSKU TRPEZU Prepuna čokolade i različitih filova
Ako volite jake, čokoladne torte, policajka tortu ćete obožavati.

SVINJSKI PAPRIKAŠ Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za sve gurmane i one izbirljive
Slasno jelo savršeno za svečanu i slavsku trpezu.

PUNJENA JAGNJETINA ZA USKRS Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)