SAVRŠEN RUČAK Prelivena musaka od kiselog kupusa i mlevenog mesa
Sočan, ukusan ručak za celu porodicu.
Sastojci:
1 kg kiselog kupusa
300 g svinjskog mlevenog mesa
200 g pirinča
2 glavice crnog luka
3 jaja
1 čaša (180 ml) kisele pavlake
Biber, so
Priprema:
Skuvajte pirinač. Kiseli kupus iseckajte i prodinstajte na ulju da omekša. Posebno prodinstajte iseckan crni luk, dodajte meso, biber i so po ukusu, pa dinstajte dok ne promeni boju i pomešajte sa skuvanim pirinčem. U podmazanu tepsiju stavite na dno trećinu kupusa, preko rasporedite polovinu mešavine od mesa, opet red kupusa, meso i odozgo završite kupusom. Pomešajte umućena jaja sa pavlakom i prelijte musaku. Pecite u rerni oko oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
FRANCUSKA MUSAKA Pomešate četiri namirnice i dobijete ručak za 2 dana!
Jelo koje se svima dopada, a jednostavno je za pripremu.
ŠARENO JELO Povrće iz rerne začinjeno ruzmarinom je zdravo i neverovatno ukusno
Povrće iz rerne može da se jede kao obrok ili prilog uz meso.
UKUSAN RUČAK Pripremite ovako krmenadle i biće sigurno sočne
Poslužite uz krompir ili povrće.
MUSAKA OD KISELOG KUPUSA I MLEVENOG MESA Prelepo zimsko jelo koje odlično zasiti
Probajte malo drugačiju musaku.
AKO STE ANEMIČNI JEDITE OVO Potpuno prirodni načini da povećate gvožđe i izbegnete simptome
Konzumiranjem određenih namirnica možete da pojačate krvnu sliku i smanjite malokrvnost.
GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Još slasnija od orginala, pravićete stalno.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
Komentari (0)