NAJBOLJI SVADBARSKI KUPUS Tradicionalno srpsko jelo sa više vrsta mesa, prste da poližeš!
Bez svadbarskog kupusa se ne može zamisliti slavlje u našoj zemlji, a služi se uz proju.
Sastojci:
2 glavice kiselog kupusa
500 g svinjskog mesa
500 g junećeg mesa
300 g suvih rebara
200 g suve slanine
1 svinjska suva nogica
10 zrna bibera
3 lista lovora
2 glavice crnog luka
2 suve ljute paprike
2 kašičice mlevene paprike
Priprema:
Lonac premazati mašću. Na dno poređati slaninu isečenu na tanje kriške. Kupusu odstraniti koren i glavice preseći na 8 delova. Preko slanine staviti red kupusa, red pomešanog raznog mesa iseckanog i pola količine iseckanog crnog luka, lovor i mlevenu papriku. Slaganje ponoviti istim redom. Odozgo staviti kupus, a preko njega suve paprike. Naliti hladnom vodom da ogrezne, posoliti po potrebi i kuvati na tihoj vatri 5 sati. Za vreme kuvanja ne mešati, samo lonac povremeno protresti. Voda treba da ispari, kako kupus ne bi bio čorbast.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Sladak kupus sa suvim mesom, mirišljavo jelo koje svi sipaju dva puta!
Naše tradicionalno jelo sa kojim ne možete da pogrešite.
PREDLOG ZA RUČAK Sladak kupus s junetinom po porodičnom receptu koji se prenosi s kolena na koleno
Jelo koje je neizostavno u našem jelovniku.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
KO BI MU ODOLEO? Najukusniji sladak kupus sa mesom i krompirom
Kuvano jelo koje je neizostavno u našem jelovniku.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)