NAJBOLJI SVADBARSKI KUPUS Tradicionalno srpsko jelo sa više vrsta mesa, prste da poližeš!

Vesna Vukadinović

13:06

Sezonski recepti 0

Bez svadbarskog kupusa se ne može zamisliti slavlje u našoj zemlji, a služi se uz proju.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

2 glavice kiselog kupusa

500 g svinjskog mesa

500 g junećeg mesa

300 g suvih rebara

200 g suve slanine

1 svinjska suva nogica

10 zrna bibera

3 lista lovora

2 glavice crnog luka

2 suve ljute paprike

2 kašičice mlevene paprike

Priprema:

Lonac premazati mašću. Na dno poređati slaninu isečenu na tanje kriške. Kupusu odstraniti koren i glavice preseći na 8 delova. Preko slanine staviti red kupusa, red pomešanog raznog mesa iseckanog i pola količine iseckanog crnog luka, lovor i mlevenu papriku. Slaganje ponoviti istim redom. Odozgo staviti kupus, a preko njega suve paprike. Naliti hladnom vodom da ogrezne, posoliti po potrebi i kuvati na tihoj vatri 5 sati. Za vreme kuvanja ne mešati, samo lonac povremeno protresti. Voda treba da ispari, kako kupus ne bi bio čorbast.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading