PREDLOG ZA RUČAK Sladak kupus sa suvim mesom, mirišljavo jelo koje svi sipaju dva puta!

Vesna Vukadinović

13:04

Sezonski recepti 0

Naše tradicionalno jelo sa kojim ne možete da pogrešite.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

500 g svežeg kupusa

200 g suvog mesa

3 krompira

2 šargarepe

1 crni luk

3-4 kašike ulja

300 ml soka od paradajza

1 kašičica mešavine suvog biljnog začina

1 kašičica ljute mlevene paprike

2 lovorova lista

1 kašičica peršuna

100 ml belog vina

Priprema:

Na ulju izdinstati iseckane luk i šargarepu. Dodati suvo meso, sipati vino, dinstati dok ne ispari. Po potrebi dolivati vodu. Staviti lovor i kupus isečen na šire trake. Posle nekoliko minuta, sipati vodu da prekrije kupus i kratko kuvati. Krompir iseći na krupnije komade i ubaciti u kupus. Staviti začine, so po ukusu, sipati paradajz sok i kuvati dok kupus omekša. Na kraju posuti peršunom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading