I PRILOG I KAO OBROK Neodoljiv spoj namirnica za celu porodicu
Oduševite sve!
Pasulj sa pirinčem
Sastojci:
200 g pasulja
1.200 g pirinča
1.200 g kukuruza šećerca
1 crveni luk
1 paprika crvena
peršun
malo ulja
so, biber
suvi začin
Priprema:
Potopite pasulj uveče, a sutradan ga kuvajte 40 minuta. Papriku, luk i šećerac izdnistajte. Ugrejte ulje, kada je vrelo, sipajte pirinač i odmah dodajte šolju vode sa suvim začinom. Smanjite vatru, kada voda uvri, sipajte novu šolju obične vode. Kada i ta voda uvri, dodajte još jednu šolju. Pobiberite. Ohladite pasulj, povrće i pirinač. Kada je sve ohlađeno, dobro promešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LAKO I BRZO SE PRAVE Tortilja sa malom LJUTINOM oduševiće vas na prvi zalogaj
Praktično je i za put.
NEOBIČNO PREDJELO Ako vam dolaze gosti, ove kuglice će ih raspametiti
Lako se prave i brzo jedu.
SALATA PUNA VITAMINA Napravite ukusan obrok koji će vam prijati više od bilo čega
Pasulj je glavni sastojak!
LAGANA I ZDRAVA VEČERA Ukusne pljeke možete spremiti za čas, posebno ako umorni dođete s posla
Praktične su i za putnu hranu.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
NAJLAKŠI NAČIN DA OFARBATE JAJA Potpuno je prirodan, a dobiju se fenomenalne boje
Jednostavna tehnika farbanja jaja čajem od hibiskusa oduševiće sve goste na slavskoj trpezi.
USKRŠNJA LISNATA POGAČA Savršenstvo meko kao duša koje miriše na puter
Jednostavne pripreme i raskošnog izgleda, ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
PITA KROMPIRUŠA Sočna i slasna, idealna za sva vremena i prilike, a posna
Sjajan predlog za dane posta, dugo će vas držati sitim, a greje dušu i telo.
Komentari (0)