I PRILOG I KAO OBROK Neodoljiv spoj namirnica za celu porodicu
Oduševite sve!
Pasulj sa pirinčem
Sastojci:
200 g pasulja
1.200 g pirinča
1.200 g kukuruza šećerca
1 crveni luk
1 paprika crvena
peršun
malo ulja
so, biber
suvi začin
Priprema:
Potopite pasulj uveče, a sutradan ga kuvajte 40 minuta. Papriku, luk i šećerac izdnistajte. Ugrejte ulje, kada je vrelo, sipajte pirinač i odmah dodajte šolju vode sa suvim začinom. Smanjite vatru, kada voda uvri, sipajte novu šolju obične vode. Kada i ta voda uvri, dodajte još jednu šolju. Pobiberite. Ohladite pasulj, povrće i pirinač. Kada je sve ohlađeno, dobro promešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LAKO I BRZO SE PRAVE Tortilja sa malom LJUTINOM oduševiće vas na prvi zalogaj
Praktično je i za put.
NEOBIČNO PREDJELO Ako vam dolaze gosti, ove kuglice će ih raspametiti
Lako se prave i brzo jedu.
SALATA PUNA VITAMINA Napravite ukusan obrok koji će vam prijati više od bilo čega
Pasulj je glavni sastojak!
LAGANA I ZDRAVA VEČERA Ukusne pljeke možete spremiti za čas, posebno ako umorni dođete s posla
Praktične su i za putnu hranu.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)