KRALJEVSKI PASULJ Dobro poznat ručak po BAKINOM receptu popraviće vam raspoloženje
Tražićete tanjir više.
Kraljevski pasulj
Sastojci:
500 g belog pasulja
4 glavice crnog luka
4 šargarepe
2 paškanata
2 korena peršuna
manji koren celera
300 g suvih svinjskih rebara
suva svinjska kolenica
200 g suve kobasice
150 g suve slanine
150 ml ulja
kašičica aleve paprike
2 lovorova lista
so, biber u zrnu
peršun
Priprema:
Stavite pasulj da se kuva i vodu, nakon što provri prvi put, prospite. U veliki lonac stavite poluskuvan pasulj, oljuštenu celu glavicu luka, šargarepu, peršun, paškanat, celer, lovor, rebarca, kolenicu prethodno opranu u mlakoj vodi, slaninu isečenu na komade i kobasice na kolutove. Posolite, stavite biber u zrnu i nalijte sa dva litra vode. Kuvajte dok pasulj i meso ne omekšaju, a onda procedite i malo zapecite u rerni. Crni luk isecite na kolutove i služite uz pasulj.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JELO NA KAŠIKU KOJE USPEVA Kuvani pasulj obožavaće cela porodica
Ukusno jelo po bakinom receptu.
BOMBICE ĆUFTICE Kuglice od pasulja napravite u rekordnom roku
Idealno je za predjelo.
MUSAKA BEZ MESA Neobična i totalno drugačija, a preukusna
Pasulj je glavni sastojak.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)