KRALJEVSKI PASULJ Dobro poznat ručak po BAKINOM receptu popraviće vam raspoloženje

Alo.rs/B. Paunović

17:00

Bakina vanglica 0

Tražićete tanjir više.

pasulj
Shutterstock

Kraljevski pasulj

Sastojci:

500 g belog pasulja

4 glavice crnog luka

4 šargarepe

2 paškanata

2 korena peršuna

manji koren celera

300 g suvih svinjskih rebara

suva svinjska kolenica

200 g suve kobasice

150 g suve slanine

150 ml ulja

kašičica aleve paprike

2 lovorova lista

so, biber u zrnu

peršun

Priprema:

Stavite pasulj da se kuva i vodu, nakon što provri prvi put, prospite. U veliki lonac stavite poluskuvan pasulj, oljuštenu celu glavicu luka, šargarepu, peršun, paškanat, celer, lovor, rebarca, kolenicu prethodno opranu u mlakoj vodi, slaninu isečenu na komade i kobasice na kolutove. Posolite, stavite biber u zrnu i nalijte sa dva litra vode. Kuvajte dok pasulj i meso ne omekšaju, a onda procedite i malo zapecite u rerni. Crni luk isecite na kolutove i služite uz pasulj.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading