KRALJEVSKI PASULJ Dobro poznat ručak po BAKINOM receptu popraviće vam raspoloženje
Tražićete tanjir više.
Kraljevski pasulj
Sastojci:
500 g belog pasulja
4 glavice crnog luka
4 šargarepe
2 paškanata
2 korena peršuna
manji koren celera
300 g suvih svinjskih rebara
suva svinjska kolenica
200 g suve kobasice
150 g suve slanine
150 ml ulja
kašičica aleve paprike
2 lovorova lista
so, biber u zrnu
peršun
Priprema:
Stavite pasulj da se kuva i vodu, nakon što provri prvi put, prospite. U veliki lonac stavite poluskuvan pasulj, oljuštenu celu glavicu luka, šargarepu, peršun, paškanat, celer, lovor, rebarca, kolenicu prethodno opranu u mlakoj vodi, slaninu isečenu na komade i kobasice na kolutove. Posolite, stavite biber u zrnu i nalijte sa dva litra vode. Kuvajte dok pasulj i meso ne omekšaju, a onda procedite i malo zapecite u rerni. Crni luk isecite na kolutove i služite uz pasulj.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JELO NA KAŠIKU KOJE USPEVA Kuvani pasulj obožavaće cela porodica
Ukusno jelo po bakinom receptu.
BOMBICE ĆUFTICE Kuglice od pasulja napravite u rekordnom roku
Idealno je za predjelo.
MUSAKA BEZ MESA Neobična i totalno drugačija, a preukusna
Pasulj je glavni sastojak.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)