RECEPT I ZA POČETNIKE Prebranac se služi topao, a ako ga ovako napravite može se jesti i HLADAN
Preukusan je kako god da probate.
Prebranac
Sastojci:
300 g belog pasulja
300 g šarenog pasulja
200 g crnog pasulja
300 g mlevenog mesa po izboru
300 g dimljene slanine
3 glavice crnog luka
2 dl soka od paradajza
1 kašika mirođije
1 kašičica kima
so i biber
Priprema:
Pasulj potopite preko noći u vodu. U većem tiganju izdinstajte meso, sitno isečenu slaninu i crni luk. Sklonite s ringle kada bude gotovo. Pasulj skuvajte i ocedite od vode, preručite u posudu za pečenje, dodajte meso iz tiganja, mirođiju, kim, so i biber po ukusu i dobro promešajte. Pecite u rerni oko 20 minuta, servirajte toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
IDEJA ZA VEČERU Pikantna gibanica je super moćan obrok!
Uverite se i sami.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)