PILEĆA KRILCA S MEDOM Spolja hrskava a unutra aroma da ti pamet stane
Kad budete pripremali krilca za roštilj zarežite ih kod hrskavice i raširite kako bi se ravnomerno pekla na roštilju i dobila lepu koricu.
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz voka
Sastojci:
800 g pilećih krilca
2 kašike meda
2 šargarepe
2 veća mlada luka
1 tikvica
2 kašike ulja
Priprema:
Isecite pileća krilca, prelijte ih marinadom od ulja i mlevenog belog luka i ostavite da se mariniraju nekoliko sati. Pecite ih na roštilju 10-12 minuta, povremeno ih okrećući. Pred kraj pečenja krilca premazati otopljenim medom i kratko pržiti. Povrće isecite na jednake komade. Pržite na malo ulja na jako zagrejanom tiganju do dva minuta. Ovim načinom pripreme povrće će ostati hrskavo, a hranljive materije će se zadržati u povrću.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)