PILEĆA KRILCA S MEDOM Spolja hrskava a unutra aroma da ti pamet stane
Kad budete pripremali krilca za roštilj zarežite ih kod hrskavice i raširite kako bi se ravnomerno pekla na roštilju i dobila lepu koricu.
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz voka
Sastojci:
800 g pilećih krilca
2 kašike meda
2 šargarepe
2 veća mlada luka
1 tikvica
2 kašike ulja
Priprema:
Isecite pileća krilca, prelijte ih marinadom od ulja i mlevenog belog luka i ostavite da se mariniraju nekoliko sati. Pecite ih na roštilju 10-12 minuta, povremeno ih okrećući. Pred kraj pečenja krilca premazati otopljenim medom i kratko pržiti. Povrće isecite na jednake komade. Pržite na malo ulja na jako zagrejanom tiganju do dva minuta. Ovim načinom pripreme povrće će ostati hrskavo, a hranljive materije će se zadržati u povrću.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)