Uz ovu jednostavnu a efektnu marinadu napravite NAJSOČNIJA PILEĆA KRILCA prste da poližeš
Svakodnevno jelo uvek možete obogatiti koristeći drugačije začine, a dobra stvar kod pilećeg mesa jeste njegov neutralni ukus pa se može kombinovati s različitim začinima i dodacima.
Sočna pileća krilca
Sastojci:
1 kg pilećih krilaca
2 kašike vegete
1 kašičica crvene paprike
1 kašičica meda
1 kašika senfa
1/2 kašičice karija
1 limun
čili
biber
Priprema:
U većoj posudi izmišajte sve sastojke, a na kraju dodajte pileća krilca. Potrebno je podjednako i obilno premazati svaki komad. Pokrijte ga folijom i stavite u frižider najmanje pola sata kako bi meso upilo sve začine. Ukoliko imate vremena, meso možete marinirati i noć ranije. U veliki pleh stavite papir za pečenje pa na njega redajte pileća krilca. Pecite ih na 200 stepeni dok ne dobiju lepu reš koricu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
Komentari (0)