Tajna ovog SLASNOG GULAŠA JE U PIVU, ali i sastojku koji se ubacuje na kraju za kremastiji ukus
Ako volite aromatičnije ukuse za ovaj recept kupite crno pivo i svi za stolom će polizati svoje tanjire.
Gulaš s pivom
Sastojci:
600 g telećeg buta
2 glavice crnog luka
1 kašika koncentrata paradajza
1 kašika brašna
3 kašike slatke začinske paprike
6 dl piva
1 kašičica seckanog ruzmarina
1 kašika ilja
so, biber
150 ml kisele pavlake
Priprema:
Meso isećite na manje komadiće, posolite ga i propržite kratko na puteru ili ulju. Dodajte crni luk iseckan na rebarca i dinstajte još malo sve zajedno. Potom ubacite koncentrat paradajza, brašno, začinsku papriku, biber i ruzmarin. Na kraju ulijte pivo. Poklopite i na tihoj vatri dinstajte 50 minuta. Kad meso omekša, izvadite ga i ostavite na toplom, a sos propasirajte. U njega umešajte kiselu pavlaku i vratite meso da se ukusi povežu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GULAŠ SA PIVOM Sočni specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Služite uz prilog po želji.
SOČNI GULAŠ SA PIVOM Jelo za gurmane i one izbirljive ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, pravićete stalno.
GULAŠ SA PIVOM Sočni ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
GULAŠ SA PIVOM ZA PRAVE GURMANE Sočno jelo u aromatičnom spoju različitih ukusa
Ako volite gulaš, ovu verziju sa pivom ćete da obožavate.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)