Tajna ovog SLASNOG GULAŠA JE U PIVU, ali i sastojku koji se ubacuje na kraju za kremastiji ukus
Ako volite aromatičnije ukuse za ovaj recept kupite crno pivo i svi za stolom će polizati svoje tanjire.
Gulaš s pivom
Sastojci:
600 g telećeg buta
2 glavice crnog luka
1 kašika koncentrata paradajza
1 kašika brašna
3 kašike slatke začinske paprike
6 dl piva
1 kašičica seckanog ruzmarina
1 kašika ilja
so, biber
150 ml kisele pavlake
Priprema:
Meso isećite na manje komadiće, posolite ga i propržite kratko na puteru ili ulju. Dodajte crni luk iseckan na rebarca i dinstajte još malo sve zajedno. Potom ubacite koncentrat paradajza, brašno, začinsku papriku, biber i ruzmarin. Na kraju ulijte pivo. Poklopite i na tihoj vatri dinstajte 50 minuta. Kad meso omekša, izvadite ga i ostavite na toplom, a sos propasirajte. U njega umešajte kiselu pavlaku i vratite meso da se ukusi povežu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GULAŠ SA PIVOM Sočni ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
GULAŠ SA PIVOM ZA PRAVE GURMANE Sočno jelo u aromatičnom spoju različitih ukusa
Ako volite gulaš, ovu verziju sa pivom ćete da obožavate.
VIŠE GA NIKAD NEĆETE SPREMATI NA DRUGI NAČIN Dobro poznato jelo po NEOBIČNOM receptu
Isprobajte nešto novo.
POLAKO SE SPREMA, A BRZO JEDE Teleći gulaš će vas oduševiti na prvi zalogaj
Prepustite se ovom užitku.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)