VIŠE GA NIKAD NEĆETE SPREMATI NA DRUGI NAČIN Dobro poznato jelo po NEOBIČNOM receptu

Alo.rs

19:00

Sezonski recepti 0

Isprobajte nešto novo.

VIŠE GA NIKAD NEĆETE SPREMATI NA DRUGI NAČIN Dobro poznato jelo po NEOBIČNOM receptu
Shutterstock

Gulaš s pivom

Sastojci:

500 g govedine od buta

1 glavica crvenog luka

1 šargarepa

2 krompira

3 čena belog luka

500 ml mesnog temeljca

2 dl crnog piva

1,5 kašika brašna

maslinovo ulje

so, biber

lovorov list

sušeni timijan

Priprema:

Luk, šargarepu i krompir isecite na deblje kolutove, meso narežite na kockice i pospite brašnom (uvaljajte svaki komadić). Na maslinovom ulju pržite luk, dodajte sitno naseckani beli luk, promešajte pa izvadite luk
iz lonca. Dodajte još maslinovog ulja i pržite kockice mesa sa svih strana. Podlijte mesnim temeljcem. Dodajte šargarepu, krompir, pivo, proprženi luk, lovorov list i timijan. Posolite i pobiberite, dobro promešajte
i pustite da se kuva na laganoj vatri oko 2,5 sati. Povremeno promešajte.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading