BRZ I JEDNOSTAVAN RUČAK TTeleći gulaš s pivom je jelo posle kojeg ne mora da se peru tanjiri jer su svi olizani
Ukoliko razmišljate šta biste svojoj porodici mogli spremiti za ručak, a da je brzo i ukusno, onda je gulaš sa pivom pravi izbor za vas.
Gulaš s pivom
Sastojci:
600 g mesa od telećeg buta
2glavice luka
1 kašika koncentrata paradajza
1 kašika brašna
3 kašike slatke začinske paprike
6 dl piva
1 kašičica seckanog ruzmarina
1 kašika masti
so, biber
150 g kisele pavlake
Priprema:
Meso iseći na manje komade, posoliti ga i propržiti na maslacu. Dodati luk iseckan na rebarca i još malo dinstati . Zatim dodati koncentrat paradajza, brašno, začinsku papriku, biber i ruzmarin i naliti pivo. Poklopiti i na tihoj vatri dinstati 40 minuta. Kad meso omekša, izvaditi ga i ostaviti na toplom, a sos propasirati i u njega umiješati kiselo vrhnje. Vratiti meso u sos i poslužiti toplo.
Možda vas zanima:
Hladni dani su nezamislivi bez jela s kašikom a najomiljeniji je LOVAČKI GULAŠ s junetinom i pivom
Ukoliko ste ljubitelj piva i tradicionalnih jela, ovom receptu ćeteteško odoleti. na vama je samo da odaberete omiljeni prilog (palenta, njoke, knedle,testenina, pire) i uživate u jedinstvenim mirisima koji se šire iz lonca dok se gulaš lagano krčka.
Dobro ćete omrsiti brke pred post, jer ovaj JUNEĆI GULAŠ je toliko ukusan DA PROSTO POLUDIŠ
Planirate ručak, a ostali ste bez ideja? Juneći gulaš uvek ima prolaznu ocenu, a u kombinaciji s krumpirom ovo jelo je savršeno
VIŠE GA NIKAD NEĆETE SPREMATI NA DRUGI NAČIN Dobro poznato jelo po NEOBIČNOM receptu
Isprobajte nešto novo.
POLAKO SE SPREMA, A BRZO JEDE Teleći gulaš će vas oduševiti na prvi zalogaj
Prepustite se ovom užitku.
ZAGORELI TIGANJ POSTAJE KAO NOV Primenite ovaj jednostavan trik u koji su se uverili milioni
Namirnice svaka domaćica već ima u kuhinji, a trik je jednostavan.
SLOBODANOVA ŠVALER TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Jaka i kalorična poslastica za sve sladokusce
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Slobodana Radojičića iz Beča
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
Komentari (0)