BRZ I JEDNOSTAVAN RUČAK TTeleći gulaš s pivom je jelo posle kojeg ne mora da se peru tanjiri jer su svi olizani
Ukoliko razmišljate šta biste svojoj porodici mogli spremiti za ručak, a da je brzo i ukusno, onda je gulaš sa pivom pravi izbor za vas.

Gulaš s pivom
Sastojci:
600 g mesa od telećeg buta
2glavice luka
1 kašika koncentrata paradajza
1 kašika brašna
3 kašike slatke začinske paprike
6 dl piva
1 kašičica seckanog ruzmarina
1 kašika masti
so, biber
150 g kisele pavlake
Priprema:
Meso iseći na manje komade, posoliti ga i propržiti na maslacu. Dodati luk iseckan na rebarca i još malo dinstati . Zatim dodati koncentrat paradajza, brašno, začinsku papriku, biber i ruzmarin i naliti pivo. Poklopiti i na tihoj vatri dinstati 40 minuta. Kad meso omekša, izvaditi ga i ostaviti na toplom, a sos propasirati i u njega umiješati kiselo vrhnje. Vratiti meso u sos i poslužiti toplo.
Komentari (0)