BRZ I JEDNOSTAVAN RUČAK TTeleći gulaš s pivom je jelo posle kojeg ne mora da se peru tanjiri jer su svi olizani

I. Vujnović

18:02

U sosu sa 0

Ukoliko razmišljate šta biste svojoj porodici mogli spremiti za ručak, a da je brzo i ukusno, onda je gulaš sa pivom pravi izbor za vas.

Teleći gulaš s pivom
Shutterstock

 

Gulaš s pivom

Sastojci:

600 g mesa od telećeg buta

2glavice luka

1 kašika koncentrata paradajza

1 kašika brašna

3 kašike slatke začinske paprike

6 dl piva

1 kašičica seckanog ruzmarina

1 kašika masti

so, biber

150 g kisele pavlake

Priprema:

Meso iseći na manje komade, posoliti ga i propržiti na maslacu. Dodati luk iseckan na rebarca i još malo dinstati . Zatim dodati koncentrat paradajza, brašno, začinsku papriku, biber i ruzmarin i naliti pivo. Poklopiti i na tihoj vatri dinstati 40 minuta. Kad meso omekša, izvaditi ga i ostaviti na toplom, a sos propasirati i u njega umiješati kiselo vrhnje. Vratiti meso u sos i poslužiti toplo.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading