DOMAĆE POGAČICE SA SIROM Ne mese se, pa je večera brzo na stolu!
Uz čašu jogurta imaćete odličan obrok ili užinu.
Sastojci:
1,5 šolja brašna
1 šolja (od 200 ml) kiselog mleka
100 g sira
1/2 šolje ulja
2 jaja
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice soli
Priprema:
U posudu sipati mleko, prašak za pecivo i mešati ručno dok smesa ne postane penasta. Uključiti mikser pa postepeno dodavati jaja, ulje, so i brašno iz nekoliko puta. Posuti testo izmrvljenim sirom. U dva pleha staviti papir za pečenje i kašikom sipati smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Možda vas zanima:
POGAČICE SA ČVARCIMA Ovo lisnato pecivo je mnogima omiljeni doručak
Počastite ukućane pravim delikatesom.
MALI SLANI ZALOGAJI Pogačice sa čvarcima su spolja hrskave, a unutra mekane i lisnate
Uz šolju jogurta, imaćete savršen doručak.
DOMAĆI TROUGLIĆI SA SIROM Krckavo, lisnato pecivo koje se prosto topi u ustima, deca ga obožavaju
Uz šolju jogurta, imaćete savršenu večeru ili doručak.
LEPINJE OD 1 SASTOJKA Verovali ili ne, moguće je, treba vam samo brašno, a savršeno su mekane!
Pecivo koje ide i uz slatke i uz slane namaze i može se jesti umesto hleba.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)