DOMAĆI TROUGLIĆI SA SIROM Krckavo, lisnato pecivo koje se prosto topi u ustima, deca ga obožavaju
Uz šolju jogurta, imaćete savršenu večeru ili doručak.
Sastojci:
Za testo:
400 g brašna
200 ml tople vode
1/2 kockice kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
100 ml ulja
Premaz:
250 g putera
Za fil:
300 g sitnog sira
1 belance
Premaz:
1 žumance
Priprema:
U toplu vodu izmrvite kvasac I dodajte šećer, pa ostavite da nadođe. U brašno dodajte so, ulje, nadošao kvasac I mešajte da se sjedini testo, a potom ga rukama umesite. Razvaljajte oklagijom pravougaonik. Polovinu prekrijte listićima pola putera, preklopite ivice kao pismo. Ponovo razvaljajte u pravougaonik i ponovite postupak sa drugom polovinom putera. Opet preklopite ivice. Razvaljajte u pravougaonik i isecite na manje kvadrate. Umutite viljuškom belance i pomešajte sa sirom. Stavljajte kašikom na sredinu kvadrata, a potom preklopiti ivice u trougao. Poređajte trouglove u pleh. Premažite umućenim žumancetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta, tj. dok ne porumene.
Možda vas zanima:
POGAČICE SA ČVARCIMA Ovo lisnato pecivo je mnogima omiljeni doručak
Počastite ukućane pravim delikatesom.
LEPINJE OD 1 SASTOJKA Verovali ili ne, moguće je, treba vam samo brašno, a savršeno su mekane!
Pecivo koje ide i uz slatke i uz slane namaze i može se jesti umesto hleba.
BAKINE KUPUS KIFLICE Ne brinite, nema kupusa unutra, nego su toliko lisnate da su po njemu dobile ime!
Neka kuća zamiriše na domaće pecivo.
BRZO, A UKUSNO Napravite rol viršle od kora za pitu, gotove su za 30 minuta, a lepše nego iz pekare!
Deca će biti oduševljena omiljenim pecivom.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)