DOMAĆI TROUGLIĆI SA SIROM Krckavo, lisnato pecivo koje se prosto topi u ustima, deca ga obožavaju
Uz šolju jogurta, imaćete savršenu večeru ili doručak.
Sastojci:
Za testo:
400 g brašna
200 ml tople vode
1/2 kockice kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
100 ml ulja
Premaz:
250 g putera
Za fil:
300 g sitnog sira
1 belance
Premaz:
1 žumance
Priprema:
U toplu vodu izmrvite kvasac I dodajte šećer, pa ostavite da nadođe. U brašno dodajte so, ulje, nadošao kvasac I mešajte da se sjedini testo, a potom ga rukama umesite. Razvaljajte oklagijom pravougaonik. Polovinu prekrijte listićima pola putera, preklopite ivice kao pismo. Ponovo razvaljajte u pravougaonik i ponovite postupak sa drugom polovinom putera. Opet preklopite ivice. Razvaljajte u pravougaonik i isecite na manje kvadrate. Umutite viljuškom belance i pomešajte sa sirom. Stavljajte kašikom na sredinu kvadrata, a potom preklopiti ivice u trougao. Poređajte trouglove u pleh. Premažite umućenim žumancetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta, tj. dok ne porumene.
Možda vas zanima:
POGAČICE SA ČVARCIMA Ovo lisnato pecivo je mnogima omiljeni doručak
Počastite ukućane pravim delikatesom.
LEPINJE OD 1 SASTOJKA Verovali ili ne, moguće je, treba vam samo brašno, a savršeno su mekane!
Pecivo koje ide i uz slatke i uz slane namaze i može se jesti umesto hleba.
BAKINE KUPUS KIFLICE Ne brinite, nema kupusa unutra, nego su toliko lisnate da su po njemu dobile ime!
Neka kuća zamiriše na domaće pecivo.
BRZO, A UKUSNO Napravite rol viršle od kora za pitu, gotove su za 30 minuta, a lepše nego iz pekare!
Deca će biti oduševljena omiljenim pecivom.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)