DOMAĆI TROUGLIĆI SA SIROM Krckavo, lisnato pecivo koje se prosto topi u ustima, deca ga obožavaju

Vesna Vukadinović

18:00

Bakina vanglica 0

Uz šolju jogurta, imaćete savršenu večeru ili doručak.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

400 g brašna

200 ml tople vode

1/2 kockice kvasca

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

100 ml ulja

Premaz:

250 g putera

Za fil:

300 g sitnog sira

1 belance

Premaz:

1 žumance

Priprema:

U toplu vodu izmrvite kvasac I dodajte šećer, pa ostavite da nadođe. U brašno dodajte so, ulje, nadošao kvasac I mešajte da se sjedini testo, a potom ga rukama umesite. Razvaljajte oklagijom pravougaonik. Polovinu prekrijte listićima pola putera, preklopite ivice kao pismo. Ponovo razvaljajte u pravougaonik i ponovite postupak sa drugom polovinom putera. Opet preklopite ivice. Razvaljajte u pravougaonik i isecite na manje kvadrate. Umutite viljuškom belance i pomešajte sa sirom. Stavljajte kašikom na sredinu kvadrata, a potom preklopiti ivice u trougao. Poređajte trouglove u pleh. Premažite umućenim žumancetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta, tj. dok ne porumene.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading