TURSKE LEPINJE IZ TIGANJA Savršeno su mekane i odlično rešenje kada nemate hleb u kući

Vesna Vukadinović

13:00

Kulinarski globus 0

Najlepše su tople, uz sir, a mogu se jesti i hladne umesto hleba.

TURSKE LEPINJE IZ TIGANJA Savršeno su mekane i odlično rešenje kada nemate hleb u kući
Shutterstock

Sastojci:

300 g brašna

1/2 kesice suvog kvasca

1/2 kašičice soli

2 kašike ulja

150 ml mlake vode

Priprema:

Sve sastojke pomešati i zamesiti testo. Mesiti oko 5 minuta, dok ne postane glatko i elastično. Pokriti krpom činiju i ostaviti da odstoji oko 30 minuta. Podeliti na 4 ili više delova u zavisnosti od veličine koju želite. Svaki deo rastanjiti oklagijom. Na Pržiti ih na vrelom podmazanom tiganju sa svake strane 3-4 minute, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading