TURSKE LEPINJE IZ TIGANJA Savršeno su mekane i odlično rešenje kada nemate hleb u kući
Najlepše su tople, uz sir, a mogu se jesti i hladne umesto hleba.

Sastojci:
Možda vas zanima:

NAJBOLJE PIROŠKE SA SIROM Ukusne su, mekane i vazdušaste, niko ne može da im odoli!
Odličan doručak ili večera uz šolju jogurta.

DOMAĆI SLANI ŠTAPIĆI Hlebasto pecivo koje se brzo pravi, a idealno je kao doručak ili grickalica za goste
Poslužite uz jogurt, sir ili suhomesnate proizvode.

NAJMEKŠE KROFNE SA DŽEMOM Recept je iz bakine sveske i nema greške, svima uspeju!
Fantastično mekane i vazdušaste krofne koje deca obožavaju.

BAKINE KUPUS KIFLICE Ne brinite, nema kupusa unutra, nego su toliko lisnate da su po njemu dobile ime!
Neka kuća zamiriše na domaće pecivo.
300 g brašna
1/2 kesice suvog kvasca
1/2 kašičice soli
2 kašike ulja
150 ml mlake vode
Priprema:
Sve sastojke pomešati i zamesiti testo. Mesiti oko 5 minuta, dok ne postane glatko i elastično. Pokriti krpom činiju i ostaviti da odstoji oko 30 minuta. Podeliti na 4 ili više delova u zavisnosti od veličine koju želite. Svaki deo rastanjiti oklagijom. Na Pržiti ih na vrelom podmazanom tiganju sa svake strane 3-4 minute, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)