DOMAĆA PAŠTETA Napravite namaz od piletine bez veštačkih dodataka koji će oduševiti decu
Više nikada nećete kupiti paštteu u prodavnici.
Sastojci:
400 g pilećeg mesa
1 kašika senfa
1 kašičica mlevene paprike
prstohvata mlevenog bibera
1/2 kašičice majčine dušice
1/2 kašičice belog luka u prahu
voda, so
Priprema:
Pileće meso skuvati i usitniti na komadiće. Staviti u blender i uz dodatak malo po malo vode izblendirati da se dobije tekstura paštete. Dodati so po ukusu i začine, izblendirati, dodati senf. Miksati minut-dva da se svi sastojci povežu. Ako je potrebno dodati još 1-2 kašiku vode da se dobije gustina paštete. Čuvati u tegli u frižideru.
Možda vas zanima:
OVO ĆETE SIGURNO OBOŽAVATI! Pikantna pašteta od čvaraka, pravi gurmanski namaz
Namažite na svež hleb i imaćete savršen doručak ili užinu.
UŠTIPCI SA JOGURTOM Najbrži i najjednostavniji koje ste do sada probali
Dobićete punu činiju mekih loptica koje će deca obožavati.
BRZO I JEFTINO Proja sa spanaćem je mekana i ukusna, odlična za lep početak dana
Od nekoliko sastojaka koje imate u kuhinji dobićete ukusan obrok ili predjelo.
KAO IZ RESTORANA Sendvič sa hrskavom piletinom i kačkavaljem, super doručak ili obrok za poneti
Sendvič možete pripremiti uveče i staviti u frižider do sutradan.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)