UŠTIPCI SA JOGURTOM Najbrži i najjednostavniji koje ste do sada probali
Dobićete punu činiju mekih loptica koje će deca obožavati.
Sastojci:
200 ml jogurta
200 g brašna
1 jaje
2 kašike šećera
1 vanilin šećer
1 kašičica ruma
1 prstohvat soli
1 prašak za pecivo
Ulje, prah šećer
Priprema:
U manjoj šerpici zagrejte ulje da uštipci mogu da plivaju i ne dodiruju dno. Kada se zagreje, smanjite temperaturu na srednju jačinu ringle. Umutiti žicom jaje, šećer i vanilin šećer. Dodati jogurt, so i rum, pa sjediniti. Dodati brašno i prašak za pecivo. Sjediniti, pa sipati testo u špric sa otvorom debljine prsta ili u kesu za zamrzivač, pa odseći jedan ćošak debljine prsta. Fritule istiskati iznad šerpe sa vrelim uljem. Kada izađe testo dužine jednake širini otvora, nožem preseći. Šerpu ne puniti da se fritule mogu lako okrenuti. Kada se isprže sa jedne strane, same se okrenu na drugu. Ili malo pomozite viljuškom. Kada porumene sa obe strane, vadite ih na ubrus. Gotove pospite prah šećerom.
Možda vas zanima:
NEKA KUĆA ZAMIRIŠE Recept za brze uštipke, toliko mekane i ukusne da nestanu iz činije za tren!
Za pola sata imaćete doručak ili večeru na stolu.
UŠTIPCI S JOGURTOM Mekani i vazdušasti, savršen su obrok za sve generacije
Uštipci sa jogurtom su mekani, vazdušasti i toliko ukusni da nestaju iz činije dok trepnete!
BRZI UŠTIPCI SA JOGURTOM RAJ ZA NEPCA A nema čekanja da testo naraste
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZI UŠTIPCI SA JOGURTOM Spremni za 15 minuta, a mekani kao duša i vazdušasti
Najbolje služite uz jogurt.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)