NAJLEPŠA LETNJA VEČERA Pohovane paprike punjene svežim sirom, kad jednom probate stalno ćete ih praviti!

Vesna Vukadinović

18:01

Sezonski recepti 0

Može da se jede kao prilog ili obrok.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

10 crvenih paprika

150 g sitnog sira

1 kašika susama

2 jaja

1 šolja (od 200 ml) brašna

1 šolja prezli

Priprema:

Paprike ispecite u rerni i ohladite u pokrivenoj posudi. Kada se ohlade, oljuštite ih i izvadite semenke. Napunite ih sirom koji ste pomešali sa susamom. Umutite jaja i posolite. Napunjenu papriku uvaljajte u brašno, u razmućena jaja pa u prezle. Pržite u dubokom ulju, po nekoliko minuta s obe strane dok ne dobiju smeđu boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading