PRSTE DA POLIŽEŠ! Fantastične pljeskavice od povrća, raskošnog ukusa i mirisa, lagana večera koja će se brzo pojesti!
Zdravo jelo koje može biti ručak ili večera, a može se jesti i hladno.

Sastojci:
Možda vas zanima:

PLJESKAVICE OD PIRINČA I KROMPIRA Jeftino jelo koje će vas odlično zasititi, a treba vam samo još salata
Možete da ih poslužite uz meso, sir ili jedete samo uz salatu.

ISKORISTITE KROMPIR OD JUČE Napravite ukusne pljeskavice od pirea i kobasice
Ako vam ostane posle ručka malo pirea ili kuvanog krompira, sutradan od njega napravite pljeskavice uz dodatak samo nekoliko sastojaka.

BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.

UŠTIPCI OD POVRĆA Posno jelo bogatog ukusa koje će vas odlično zasititi
Uz sezonsku salatu i parče hleba imaćete odličan ručak.
200 g pirinča
150 g krompira
1 crni luk
1 šargarepa
600 ml bujona od povrća
2 kašike seckanog peršuna
100 g prezli
So, mlevena paprika
Priprema:
Skuvajte pirinač sa bujonom. Posebno skuvajte krompir. Kuvani krompir izgnječite. Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno iseckane luk i šargarepu 5 minuta ili dok ne omekšaju. Pomešajte kuvani pirinač, krompir, luk i šargarepu. Dodajte peršun. Začinite mlevenom paprikom i solju po ukusu. Dobro sjedinite i napravite pljeskavice. Uvaljajte ih u prezle. Pržite na zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa obe strane.

KANELONI SA BELIM MESOM I BEŠAMEL SOSOM Specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Zasitno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNE PRŽENICE Nimalo ne zaostaju za originalom, za savršen doručak
Dodajte slani ili slatki prilog po želji.

GREJS KELI TORTA Kremasta poslastica od koje će vam poći voda na usta
Raskošna poslastica savršena je za svaku svećanu trpezu.

GIBANICA SA MESOM Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Služite toplo uz jogurt.

POSNE BRESKVICE Sitni kolači savršeni za svaku svečanost, ukusa koji se pamti
Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)