BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti

Vesna Vukadinović

18:00

Sezonski recepti 0

Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.

kolač
Shutterstock

Sastojci:

500 g boranije

250 g mlevenog mesa

150 g sira

5 krompira

1 crni luk

1 čen belog luka

1 kašika seckanog peršuna

500 ml kisele pavlake

1 jaje

so, biber

Priprema:

Boraniju očistiti i skuvati u slanoj vodu. Krompir oljuštiti i skuvati u slanoj vodi, pa iseći na okrugle kriške. Mleveno meso dinstati sa iseckanim crnim i belim lukom dok ne promeni boju, pa dodati peršun, so i biber. U posudu za pečenje staviti red boranije, red mlevenog mesa, red krompira. Umutiti jaje i pomešati sa pavlakom. Preliti jelo i narendati odozgo kačkavalj. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se kačkavlja ne istopi i porumeni.

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading