NAPRAVITE PRAVI TRADICIONALNI RUČAK Recept za prebranac na malo drugačiji način
Iz Bakine kuhinje stiže nam ideja za ručak kome ukućani neće moći da odole
Potrebno je:
- 600 gr pasulja
- 2 velike glavice crnog luka
- 1 glavica belog luka
- 1 kašičica ml. crvene paprike
- 1/2 kašičice ml. bibera
- suvi začin ili so
- 50 ml. ulja
- po želji peršunov list
Priprema:
Pasulj oprati u nekoliko voda, pa ga naliti malo da ogrezne.
Ostaviti da vri nekoliko minuta, pa procediti ponovo oprati i procediti.
Luk iseći na tanje rezance, pa propržitri, dodati papriku, biber, začin i mleveni biber.
Izvaditi 1/3 pasulja, pa staviti na dno druge šerpe, pa pola luka, zatim pasulj i ostatak luka između, seckan beli luk i par lovorovih listova.
Ostaviti malo belog luka za kraj.Preliti vodom i kuvati do jedan i po sat da pasulj omekne i ostane malo tečnosti.
Dodati po želji soli i peršunovog lista. Služiti toplo..Uživajte!
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
NAJLEPŠA CRVENA JAJA ZA USKRS Tradicionalna tehnika farbanja bez hemije
Uz pomoć ove tehnike dobićete prelepu crvenu boju, a nema veštačkih sastojaka ni hemije.
USKRŠNJA PLETENICA Mirisni klasik raskošnog izgleda za pravu svečanu trpezu
Vazdušasta i mekana, dobićete brojne komplimente.
NAJBRŽI TIRAMISU Treba vam samo 5 minuta, a svi će vam tražiti recept
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
OČISTITE RERNU BRZO I LAKO Bez hemije i struganja satima, a sijaće se kao nova
Lak način za čišćenje rerne bez hemije, uz pomoć sode bikarbone i sirćeta.
Komentari (0)