NAPRAVITE PRAVI TRADICIONALNI RUČAK Recept za prebranac na malo drugačiji način
Iz Bakine kuhinje stiže nam ideja za ručak kome ukućani neće moći da odole
Potrebno je:
- 600 gr pasulja
- 2 velike glavice crnog luka
- 1 glavica belog luka
- 1 kašičica ml. crvene paprike
- 1/2 kašičice ml. bibera
- suvi začin ili so
- 50 ml. ulja
- po želji peršunov list
Priprema:
Pasulj oprati u nekoliko voda, pa ga naliti malo da ogrezne.
Ostaviti da vri nekoliko minuta, pa procediti ponovo oprati i procediti.
Luk iseći na tanje rezance, pa propržitri, dodati papriku, biber, začin i mleveni biber.
Izvaditi 1/3 pasulja, pa staviti na dno druge šerpe, pa pola luka, zatim pasulj i ostatak luka između, seckan beli luk i par lovorovih listova.
Ostaviti malo belog luka za kraj.Preliti vodom i kuvati do jedan i po sat da pasulj omekne i ostane malo tečnosti.
Dodati po želji soli i peršunovog lista. Služiti toplo..Uživajte!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)