NAPRAVITE PRAVI TRADICIONALNI RUČAK Recept za prebranac na malo drugačiji način
Iz Bakine kuhinje stiže nam ideja za ručak kome ukućani neće moći da odole
Potrebno je:
- 600 gr pasulja
- 2 velike glavice crnog luka
- 1 glavica belog luka
- 1 kašičica ml. crvene paprike
- 1/2 kašičice ml. bibera
- suvi začin ili so
- 50 ml. ulja
- po želji peršunov list
Priprema:
Pasulj oprati u nekoliko voda, pa ga naliti malo da ogrezne.
Ostaviti da vri nekoliko minuta, pa procediti ponovo oprati i procediti.
Luk iseći na tanje rezance, pa propržitri, dodati papriku, biber, začin i mleveni biber.
Izvaditi 1/3 pasulja, pa staviti na dno druge šerpe, pa pola luka, zatim pasulj i ostatak luka između, seckan beli luk i par lovorovih listova.
Ostaviti malo belog luka za kraj.Preliti vodom i kuvati do jedan i po sat da pasulj omekne i ostane malo tečnosti.
Dodati po želji soli i peršunovog lista. Služiti toplo..Uživajte!
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
Komentari (0)