PITA OD TIKVICA BEZ KORA Umuti se očas posla, ispeče dok operete sudove i ukusan obrok je spreman!

Vesna Vukadinović

18:01

Sezonski recepti 0

Najbrži doručak ili večera koju možete pripremiti.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

500 g rendanih oceđenih tikvica

300 g brašna

3 jaja

100 g feta sira (ili nekog sličnog)

5 kašika griza

100 ml ulja

1 glavica crnog luka

1 kesica praška za pecivo

2 kašike kisele pavlake

Priprema:

Tikvice izrendati, posoliti, ostaviti da stoje 15 minuta i dobro ih ocediti od tečnosti koju puste. Crni luk sitno iseckati. Umutiti jaja, dodati ulje, tikvice, crni luk, usitnjeni sir, kiselu pavlaku, griz, brašno, prašak za pecivo, so po ukusu. Umutiti da se sve sjedini i sipati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

pogačice

CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah

15:15

13 maj, 2024

Sezonski recepti

Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.

Komentari (0)

Loading