PITA OD TIKVICA BEZ KORA Sve zajedno umutiš, ispečeš i ukusan obrok je spreman!
Uz šolju jogurta ili porciju sezonske salate, imaćete savršen obrok.
Sastojci:
500 g rendanih oceđenih tikvica
300 g brašna
3 jaja
100 g feta sira (ili nekog sličnog)
5 kašika griza
100 ml ulja
1 glavica crnog luka
1 kesica praška za pecivo
2 kašike kisele pavlake
1 kašika iseckanog peršuna
Priprema:
Tikvice izrendati, posoliti, ostaviti da stoje 15 minuta i dobro ih ocediti od tečnosti koju puste. Crni luk sitno iseckati. Umutiti jaja, dodati ulje, tikvice, peršun, crni luk, usitnjeni sir, kiselu pavlaku, griz, brašno, prašak za pecivo, so po ukusu. Umutiti da se sve sjedini i sipati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KORE NISU POTREBNE Pita od tikvica sa sirom, savršen doručak ili večera
Poslužite uz jogurt ili sezonsku salatu.
ZELJANICA OD GOTOVIH KORA Idealan izbor za doručak koji je preukusan, a brzo je gotov
Umesto zelja možete staviti spanać ili blitvu i napraviti pitu na isti način. Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
PITA OD TIKVICA BEZ KORA Umuti se očas posla, ispeče dok operete sudove i ukusan obrok je spreman!
Najbrži doručak ili večera koju možete pripremiti.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)