PITA OD TIKVICA BEZ KORA Sve zajedno umutiš, ispečeš i ukusan obrok je spreman!

Vesna Vukadinović

17:00

Bakina vanglica 0

Uz šolju jogurta ili porciju sezonske salate, imaćete savršen obrok.

kulinarski zalogaji
unsplash

Sastojci:

500 g rendanih oceđenih tikvica

300 g brašna

3 jaja

100 g feta sira (ili nekog sličnog)

5 kašika griza

100 ml ulja

1 glavica crnog luka

1 kesica praška za pecivo

2 kašike kisele pavlake

1 kašika iseckanog peršuna

Priprema:

Tikvice izrendati, posoliti, ostaviti da stoje 15 minuta i dobro ih ocediti od tečnosti koju puste. Crni luk sitno iseckati. Umutiti jaja, dodati ulje, tikvice, peršun, crni luk, usitnjeni sir, kiselu pavlaku, griz, brašno, prašak za pecivo, so po ukusu. Umutiti da se sve sjedini i sipati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading