NEKA KUĆA ZAMIRIŠE Brza carska pita, da doručkujete baš kraljevski!
Uz čašu jogurta imate savršen doručak.
Sastojci:
6 jaja
400 ml kiselog mleka
1 čaša (od kiselog mleka) oštrog brašna
1 čaša kukuruznog brašna
200 ml ulja
1 prašak za pecivo
100 g tvrdog sira
200 g šunkarice
100 g kačkavalja
2 crvene paprike (može iz turšije)
3-4 kisela krastavčića
Priprema:
Šunkaricu, paprike, krastavčiće i kačkavalj iseći na kockice. Sjediniti jaja, ulje, kiselo mleko, oštro i kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Dodati so po ukusu i izmešati da se dobije ujednačena smesa. Dodati iseckane sastojke i izmešati varjačom. Podmazati pleh, sipati smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta dok ne dobije smeđu boju.
Možda vas zanima:
BRZO I JEFTINO Proja sa spanaćem je pravi izbor za porodičnu večeru
Od nekoliko sastojaka koje imate u kuhinji dobićete kompletan obrok.
NAJBOLJI DORUČAK Mekana proja sa zeljem po bakinom receptu vraća u detinjstvo
Ukoliko želite, umesto zelja možete staviti spanać.
SOČNA CARSKA PITA Jeftin i brz doručak od ostataka koje imate u frižideru
Ova pita je odličan izbor za brzi doručak, večeru, ali i posluženje za iznenadne goste.
NAJBOLJI DORUČAK Proja sa origanom ima poseban šmek, a prosto se topi u ustima
Proja obogaćena začinom će vam se sigurno dopasti.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)