NEMA PEČENJA I LJUŠTENJA PAPRIKA Ovaj ajvar se sprema u rerni i trenutno je najtraženiji recept u Srbiji
Ovo je ubedljivo najtraženiji recept u Srbiji, a kada pročitate kako se sprema ovaj ajvar, biće vam jasno i zašto
Sezona pripreme zimnice uveliko nam se približava, a priprema ajvara je njen nezaobilazni deo. Iako mnoge domaćice radije kupe gotov proizvod, jer je priprema ajvara prilično zahtevna, ovaj naš recept za ajvar iz rerne će vas možda ubediti da ove godine pokušate da napravite svoj, domaći.
Inače, recept za ajvar iz rerne, je trenutno najtraženiji na internetu, a mi vam dajemo provereni recept koji svima uspeva.
Potrebno je
600 g crvene paprike, 2 čena belog luka, morska so, maslinovo ulje, biber
Priprema
Paprike dobro operite i secite ih na sitnije kockice. Prelijte ih uljem, posolite i ostavite da se mariniraju oko tri sata. Paprike stavite u pleh, pa ih sušite oko četiri sata u blago odškrinutoj rerni zagrejanoj na 50 stepeni. Nakon toga, ako želite uklonite ljuske sa paprika, pa paprike sameljite u mašini za meso. Tokom mlevenja dodajte biber, beli luk i ako volite, ljutu papričicu. Na kraju dodajte još ulja i njime dodaterajte gustinu ajvara.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
NAJLEPŠA CRVENA JAJA ZA USKRS Tradicionalna tehnika farbanja bez hemije
Uz pomoć ove tehnike dobićete prelepu crvenu boju, a nema veštačkih sastojaka ni hemije.
USKRŠNJA PLETENICA Mirisni klasik raskošnog izgleda za pravu svečanu trpezu
Vazdušasta i mekana, dobićete brojne komplimente.
Komentari (0)