Mirisna i slatka bundevara: Pravo je vreme za ovu ukusnu poslasticu, evo kako se sprema
Uživajte u ovoj slasnoj poslastici...
Stigla je jesen, a sa njom i sezona bundeve, pa je pravo vreme da napravite slasnu pitu od ovog povrća.
Bundeva je povrće zanimljivog ukusa, a od nje možete da spremate najrazličitija jela, od potaža, do pita i lažnog pomfrita. Danas vam predlažemo da napravite fantastičnu bundevaru od gotovih kora.
Sastojci:
500 g kora za pitu
100 ml ulja
30 g šećera u prahu
Za fil:
700 g bundeve
50 g putera
300 g šećera
4 jajeta
250 ml mleka
1 vanilin šećer
cimet po ukusu
Priprema:
U šerpi istopite puter, pa dodajte rendanu bundevu, kao i 200 g šećera i sipajte pola količine mleka. Krčkajte dok tečnost skroz ne ispari, pa ostavite da se ohladi. Odvojte belanca i žumanca, pa žumanca umutite sa 100 g šećera. U drugoj posudi umutite belanca u čvrstne. Pomešajte obe smese i lagano umešajte.
Zatim smesu dodajte ohlađenoj bundevi i pospite cimetom i vanilin šećerom. Promešajte i sipajte preostalo mleko i lepo sjedinite. Tepsiju nauljite i stavite 2–3 kore jednu preko druge, ali ostavite da im krajevi vire iz posude. Malo nauljite kore, pa premažite fil, opet poređajte kore, fil... i tako dok ne potrošite sve sastojke.
Pokrijte korom, a zatim preko stavite i one koje vire. Premažite preostalim uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
TORTILJA SA ŠUNKOM I KAČKAVALJEM Specijalitet kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje
Dodajte jogurt ili prilog po želji.
OČISTITE RERNU OČAS POSLA Sijaće se kao nova, a nema ribanja satima
Jednostavan trik koji provereno radi, a rerna će biti kao nova.
KAPRIĆOZA Čuveni italijanski specijalitet idealan za lepo veče sa prijateljima
Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina.
POHOVANI KAČKAVALJ Dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Obožavaće cela porodica, a odlično se slaže sa pomfritom.
ZGUSNITE GRAŠAK BEZ ZAPRŠKE Namirnica koju ima svaka domaćica, a nije soda bikarbona
Zgusnite grašak brzo i lako.
Komentari (0)