Mirisna i slatka bundevara: Pravo je vreme za ovu ukusnu poslasticu, evo kako se sprema
Uživajte u ovoj slasnoj poslastici...

Stigla je jesen, a sa njom i sezona bundeve, pa je pravo vreme da napravite slasnu pitu od ovog povrća.
Bundeva je povrće zanimljivog ukusa, a od nje možete da spremate najrazličitija jela, od potaža, do pita i lažnog pomfrita. Danas vam predlažemo da napravite fantastičnu bundevaru od gotovih kora.
Sastojci:
500 g kora za pitu
100 ml ulja
30 g šećera u prahu
Za fil:
700 g bundeve
50 g putera
300 g šećera
4 jajeta
250 ml mleka
1 vanilin šećer
cimet po ukusu
Priprema:
U šerpi istopite puter, pa dodajte rendanu bundevu, kao i 200 g šećera i sipajte pola količine mleka. Krčkajte dok tečnost skroz ne ispari, pa ostavite da se ohladi. Odvojte belanca i žumanca, pa žumanca umutite sa 100 g šećera. U drugoj posudi umutite belanca u čvrstne. Pomešajte obe smese i lagano umešajte.
Zatim smesu dodajte ohlađenoj bundevi i pospite cimetom i vanilin šećerom. Promešajte i sipajte preostalo mleko i lepo sjedinite. Tepsiju nauljite i stavite 2–3 kore jednu preko druge, ali ostavite da im krajevi vire iz posude. Malo nauljite kore, pa premažite fil, opet poređajte kore, fil... i tako dok ne potrošite sve sastojke.
Pokrijte korom, a zatim preko stavite i one koje vire. Premažite preostalim uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.

POSNA TORTA OD ŠARGAREPE Mirisna poslastica koja osvežava u trenu
Kremasta i ukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA KOKOS TORTA Lagana poslastica koja miriše na more, a osvaja ukusom
Kremasta i neodoljiva, pravićete i kada nije post.

KREMASTA MIMOZA SALATA Svečano predjelo koje se super slaže sa raznim jelima, a posna
Sočna i svečana, savršena za sve bitne događaje.

SREMSKI PAPRIKAŠ Posni delikates pravi je raj za nepca, pravićete i mrsnim danima
Služite uz krompir ili prilog po želji.

SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.
Komentari (0)