BUNDEVARA KOJU JE TITO OBOŽAVAO Zamiriše cela kuća dok se peče
Mirisna i mekana kao duša, nema ko će joj odoleti.
Petak, 05. dec 2025.
Mirisna i mekana kao duša, nema ko će joj odoleti.
Baš kao ona iz bakine kuhinje.
Jesen je vreme kada se najviše upotrebljavaju sveže bundeve koje se od davnina koriste za pripremu starinskih pita, po receptima naših baka, ali se koriste i za potaže, slane pita, kao prilog uz razna jela.
Jesen je vreme kada se najviše upotrebljavaju sveže bundeve koje se od davnina koriste za pripremu starinskih pita, po receptima naših baka, ali se koriste i za potaže, slane pita, kao prilog uz razna jela.
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Ukusna i slatka, prste da poližete.
Mirisna i ukusna, a nema ko va neće tražiti recept.
Ovo je poslastica kojoj nećete moći da odolite.
Jesen je vreme kada se najviše upotrebljavaju sveže bundeve koje se od davnina koriste za pripremu starinskih pita, po receptima naših baka, ali se koriste i za potaže, slane pita, kao prilog uz razna jela.
Ako volite bundevu, ovu pitu ćete obožavati.
Slane i slatke, sa mesom, sirom ili voćem, raspametiće vas ukusom.
Služite ovu pitu za doručak ili večeru. Dugo će vas držati sitim a uzećete parče više, koliko je dobra.
Zdrava, osvežavajuća, idealna za doručak ili desert. Ova pita sa bundevom se pravi mnogo brže nego ona klasična, jer je od gotovih kora.
Ako volite miris cimeta i vanile, napravite ovu predobru pitu. Hrskavi spoj testa i slatkog ulepšaće vam dan.
Mirišljava pita sa bundevom i cimetom je zdrav i ukusan slatkiš.
Uživajte u ovoj slasnoj poslastici...
Od slatkog najslađe.
Poslastica koja se brzo pravi, a imaćete pun pleh!