POSNI RUČAK Hrskavi oslić u pohu od piva, ovako ukusnu ribu sigurno niste jeli!

Vesna Vukadinović

13:33

Sezonski recepti 0

Posni ručak ne može da se zamisli bez ribe. Na ovaj način ćete je brzo pripremiti, a biće veoma ukusna.

riba
Shutterstock

Sastojci:

1 kg fileta oslića

8 kašika brašna

400 ml piva

1 šolja brašna

1 šolja prezli

2 kašike ulja

1 kašičica soli

Priprema:

Pomešajte pivo s brašnom i solju da nema grudvica. Smesa treba da bude gusta kao za palačinke. Posolite poluodleđene filete. Uvaljajte ih u brašno, pa u smesu od piva, pa u prezle i stavite da se prže u tiganj sa zagrejanim uljem. Pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.

Savet

U smesu sa pivom možete dodati semenke susama.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading