RECEPT ZA KLOT PASULJ Nema mesa, ali će vas ukus raspametiti, a tajnu krije zaprška!
Ukusan čorbasti pasulj koji će vas odlično zasititi.
Sastojci:
500 g pasulja
200 ml kuvanog paradajza
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
2 lista lovora
2 šargarepe
Zaprška:
2 kašike brašna
1 kašika mlevene paprike
1 kutlača čorbe iz pasulja
Priprema:
Staviti pasulj da provri. Prosuti vodu, naliti drugu, dodati sitno iseckani crni luk i šargarepu. Staviti lovor, so i biber po ukusu i staviti da se kuva. Kada pasulj omekša, dodati kuvani paradajz, sitno iseckani beli luk, po potrebi još začina. Napraviti zapršku tako što ćete na malo ulja propržiti brašno tek da porumeni, dodati mlevenu papriku i malo čorbe iz pasulja. Mešajte jedan minut pa sipajte u pasulj i još 5 minuta kuvajte.
Možda vas zanima:
ZAPEČENI POSNI PASULJ Lako se pravi, a jede bez daha koliko je ukusan!
Može da se jede kao obrok, a možete ga poslužiti i kao prilog uz ribu.
POSNO JELO Prebranac po bakinom receptu svi obožavaju i nikada im nije dosta!
Za pripremanje prebranca koristi se krupni beli pasulj “tetovac”, ali može poslužiti i druga sorta.
POSNI PASULJ Sočno jelo koje će vas držati sitim, a ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalno posno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, pravićete stalno.
POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!
Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.
POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji niko ne odbija, a ukućani će stajati u redu za još
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti super, a nije soda bikarbona
Potrebna vam je samo ova 1 namirnica i ćufte ili faširane šnicle će biti super.
FRANCUSKA SUPA OD LUKA Aromatična, u savršenom spoju sa rumom
Francuski specijalitet zagrejaće vam dušu i telo, ukusa koji priča priče.
OČISTITE RERNU BEZ RIBANJA Treba vam samo 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Jednostavno i lako očistite rernu od tvrdokornih masnoća.
CIMET ROLNICE Mirisne i slatke, još bolje od onih kupovnih, za pravo uživanje
Aromatično pecivo nestače sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)