POSNA SARMA SA PRAZILUKOM I PIRINČEM Jelo za koje se porodični recept prenosi s kolena na koleno

Vesna Vukadinović

08:03

Sezonski recepti 0

Posna sarma je obavezna na stolu u dane posta.

sarma
Shutterstock

Sastojci:

1 srednja glavica kiselog kupusa

200 g pirinča

100 ml ulja

1 praziluk

1 kašika mlevene paprike

1 kašičica bibera

So po potrebi

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržite iseckan praziluk na kolutove da omekša. Dodajte pirinač i mešajte dok ne promeni boju. Dodajte so, mlevenu papriku i sipajte šolju vode ili više ako je potrebno. Kad provri sklonite sa vatre. Od kiselog kupusa odvojite listove. Na list kupusa stavite kašiku fila i uvijte sarmu. Ređajte ih u šerpu, prelijte vodom da ogreznu i sipajte ulje. Odozgo poređajte listove kupusa, poklopite i kuvajte sarme na tihoj vatri dok ne pirinač ne omekša.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading