POSNA SARMA SA PRAZILUKOM I PIRINČEM Jelo za koje se porodični recept prenosi s kolena na koleno
Posna sarma je obavezna na stolu u dane posta.
Sastojci:
1 srednja glavica kiselog kupusa
200 g pirinča
100 ml ulja
1 praziluk
1 kašika mlevene paprike
1 kašičica bibera
So po potrebi
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite iseckan praziluk na kolutove da omekša. Dodajte pirinač i mešajte dok ne promeni boju. Dodajte so, mlevenu papriku i sipajte šolju vode ili više ako je potrebno. Kad provri sklonite sa vatre. Od kiselog kupusa odvojite listove. Na list kupusa stavite kašiku fila i uvijte sarmu. Ređajte ih u šerpu, prelijte vodom da ogreznu i sipajte ulje. Odozgo poređajte listove kupusa, poklopite i kuvajte sarme na tihoj vatri dok ne pirinač ne omekša.
Možda vas zanima:
UKUSAN RUČAK OD 3 NAMIRNICE Posno jelo za koje se recept prenosi s kolena na koleno
Sarma sa prazilukom i pirinčem je starinsko jelo koje je neizostavno na trpezi u vreme posta.
POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!
Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.
POSNI RUČAK Hrskavi oslić u pohu od piva, ovako ukusnu ribu sigurno niste jeli!
Posni ručak ne može da se zamisli bez ribe. Na ovaj način ćete je brzo pripremiti, a biće veoma ukusna.
POSNI KOLAČI Slatke kiflice sa džemom po bakinom receptu, gotove su za 30 minuta!
Prhke slatke kiflice koje se prosto tope u ustima.
OBOJITE JAJA U ZELENO Tehnika je potpuno prirodna, a dobićete brojne pohvale
Tehnika je potpuno prirodna a ispašče prelepa.
POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Sočno jelo koje se pravi brzo i lako, a govori 5 jezika
Savršen spoj mesa i povrća raspametiće i one izbirljive.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U TESTO Narašće kao ludo, a kiflice će biti mekane danima
Jednostavna namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji, dodaće mekoću vašem pecivu i biće sveže danima.
Komentari (0)