VREME JE ZA KESTEN PIRE Harmonija jesenjih ukusa kojima ćete uživati, topi se u ustima!

Ana Klikovac

13:10

Sezonski recepti 0

Savršena sezonska poslastica...

Kesten pire
Printscreen/YouTube/Recepttura

Svako godišnje doba ima po jednu ili dve namirnice koje ih obeležavaju, a jesen je prepoznatiljiva po bundevi i kestenu. Kesten je predivnog ukusa, a i mirisa, a postoji bezbroj načina za pripremu. Možete da ga pečete, pravite tortu, ali i neprevaziđeni kesten pire. Jesen ne može da prođe, a da ne pojedete ovaj slatkiš bar jednom, a predlažemo vam da napravite kesten pire sa čokoladom.

Sastojci:
1 kg kestena
500 ml mleka
2 vanilin šećera
20 g šećera
25 ml ruma
150 ml vode
40 g kakao praha
70 g crne čokolade

Priprema:

Kesten zasecite po sredini, da se malo otvori, pa stavite u šerpu i kuvajte dok ne krene da ključa, pa ostavite na šporetu još 20 minuta. Očistite, pa dobro izblendirajte. U drugu šerpu sipajte mleko, vanilin šećer, šećer i rum. Kada krene da ključa, ostavite tečnost još 5 minuta, pa sipajte preko kestenja. Dobro izmešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Prebacite u blender i lepo izblendirajte. Pomešajte vodu i kakao i kuvajte dok ne krene da vri, a onda dodajte čokoladu i kuvajte dok se ne istopi. Pomešajte sa kesten pireom i lepo sjedinite. Ohladite u frižideru. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Petak je - kraj radne nedelje i ono što muči svaku ženu jeste "Šta spremati za vikend?" Još ako su vam se najavili gosti... 🤯 Ne brinite, tu smo da vam pomognemo! 🤗 Otkrivamo vam recept za čizkejk sa borovnicama koji će vas oduševiti! Recept je lagan i brz, i uspeva baš svaki put! 🫐 Klik na #linkinbio u opisu profila i pročitajte ceo recept! 😋 🎥|@domsli22 #cheesecake #recept #torta #kuvar #foryourpage #fypシ #foryoupage #fyp #tiktokserbia🇷🇸 #tiktoksrbija #najzenasrbije #najžena #najzena ♬ original sound - Najzena.rs

 

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading