VREME JE ZA KESTEN PIRE Harmonija jesenjih ukusa kojima ćete uživati, topi se u ustima!
Savršena sezonska poslastica...
Svako godišnje doba ima po jednu ili dve namirnice koje ih obeležavaju, a jesen je prepoznatiljiva po bundevi i kestenu. Kesten je predivnog ukusa, a i mirisa, a postoji bezbroj načina za pripremu. Možete da ga pečete, pravite tortu, ali i neprevaziđeni kesten pire. Jesen ne može da prođe, a da ne pojedete ovaj slatkiš bar jednom, a predlažemo vam da napravite kesten pire sa čokoladom.
Sastojci:
1 kg kestena
500 ml mleka
2 vanilin šećera
20 g šećera
25 ml ruma
150 ml vode
40 g kakao praha
70 g crne čokolade
Priprema:
Kesten zasecite po sredini, da se malo otvori, pa stavite u šerpu i kuvajte dok ne krene da ključa, pa ostavite na šporetu još 20 minuta. Očistite, pa dobro izblendirajte. U drugu šerpu sipajte mleko, vanilin šećer, šećer i rum. Kada krene da ključa, ostavite tečnost još 5 minuta, pa sipajte preko kestenja. Dobro izmešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Prebacite u blender i lepo izblendirajte. Pomešajte vodu i kakao i kuvajte dok ne krene da vri, a onda dodajte čokoladu i kuvajte dok se ne istopi. Pomešajte sa kesten pireom i lepo sjedinite. Ohladite u frižideru.
Bonus video:
Možda vas zanima:
BOŽANSTVEN I SUPERSOČNI KOLAČ Brza poslastica koja će vas očarati jer se NE PEČE
Pravo kremasto zadovoljstvo.
SAVRŠENO KREMASTI DESERT Kora ukusna, a nadev se prosto topi u ustima
Nećete moći da mu odolite.
BOLJI JE OD KUPOVNOG Za lagan kraj dana, napravite DOMAĆI rum kasato, slatkiš koji osvaja
Štanglice su neodoljive.
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)