BOLJI JE OD KUPOVNOG Za lagan kraj dana, napravite DOMAĆI rum kasato, slatkiš koji osvaja
Štanglice su neodoljive.
Rum-kasato
Sastojci:
Za krem:
4 jajeta
4 kašike šećera
200 g čokolade
100 g margarina
200 ml slatke pavlake
par kapi ekstrakta mente
Za pire:
0,5 kg kestena
1 kašika ruma
100 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
Za glazuru:
100 g šećera u prahu
2 kašike ruma
nekoliko kašika vode
Priprema:
Cela jaja umutite sa šećerom i na pari skuvajte fil stalno mešajući. Pred kraj kuvanja dodajte izlomljenu čokoladu i sve sjedinite. U ohlađen krem dodajte umućen maslac, ekstrakt mente i umućenu slatku pavlaku. Odložite krem u frižider. Propasirajte kesten-pire, dodajte mu rum i šećer u prahu, pa mešajte dodajući pavlaku. Dobijenom masom obložite kalup, a malo mase ostavite sa strane. U sredinu sipajte prohlađen krem i sve prekrijte slojem kestena. Stavite u frižider da se sve dobro ohladi i stegne, pa preručite na tacnu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
BOŽANSTVEN I SUPERSOČNI KOLAČ Brza poslastica koja će vas očarati jer se NE PEČE
Pravo kremasto zadovoljstvo.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)