BOLJI JE OD KUPOVNOG Za lagan kraj dana, napravite DOMAĆI rum kasato, slatkiš koji osvaja

Alo.rs

18:00

Slatki kutak 0

Štanglice su neodoljive.

BOLJI JE OD KUPOVNOG Za lagan kraj dana, napravite DOMAĆI rum kasato, slatkiš koji osvaja
Shutterstock

Rum-kasato

Sastojci:

Za krem:

4 jajeta

4 kašike šećera

200 g čokolade

100 g margarina

200 ml slatke pavlake

par kapi ekstrakta mente

Za pire:

0,5 kg kestena

1 kašika ruma

100 ml slatke pavlake

100 g šećera u prahu

Za glazuru:

100 g šećera u prahu

2 kašike ruma

nekoliko kašika vode

Priprema:

Cela jaja umutite sa šećerom i na pari skuvajte fil stalno mešajući. Pred kraj kuvanja dodajte izlomljenu čokoladu i sve sjedinite. U ohlađen krem dodajte umućen maslac, ekstrakt mente i umućenu slatku pavlaku. Odložite krem u frižider. Propasirajte kesten-pire, dodajte mu rum i šećer u prahu, pa mešajte dodajući pavlaku. Dobijenom masom obložite kalup, a malo mase ostavite sa strane. U sredinu sipajte prohlađen krem i sve prekrijte slojem kestena. Stavite u frižider da se sve dobro ohladi i stegne, pa preručite na tacnu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading