BOLJI JE OD KUPOVNOG Za lagan kraj dana, napravite DOMAĆI rum kasato, slatkiš koji osvaja
Štanglice su neodoljive.
Rum-kasato
Možda vas zanima:
POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Torta od tri sloja je pravi kremasti užitak
Oduševiće vas ukus kestena.
BOŽANSTVEN I SUPERSOČNI KOLAČ Brza poslastica koja će vas očarati jer se NE PEČE
Pravo kremasto zadovoljstvo.

ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
Sastojci:
Za krem:
4 jajeta
4 kašike šećera
200 g čokolade
100 g margarina
200 ml slatke pavlake
par kapi ekstrakta mente
Za pire:
0,5 kg kestena
1 kašika ruma
100 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
Za glazuru:
100 g šećera u prahu
2 kašike ruma
nekoliko kašika vode
Priprema:
Cela jaja umutite sa šećerom i na pari skuvajte fil stalno mešajući. Pred kraj kuvanja dodajte izlomljenu čokoladu i sve sjedinite. U ohlađen krem dodajte umućen maslac, ekstrakt mente i umućenu slatku pavlaku. Odložite krem u frižider. Propasirajte kesten-pire, dodajte mu rum i šećer u prahu, pa mešajte dodajući pavlaku. Dobijenom masom obložite kalup, a malo mase ostavite sa strane. U sredinu sipajte prohlađen krem i sve prekrijte slojem kestena. Stavite u frižider da se sve dobro ohladi i stegne, pa preručite na tacnu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)