SAVRŠENO KREMASTI DESERT Kora ukusna, a nadev se prosto topi u ustima
Nećete moći da mu odolite.
Kremasti rolat
Sastojci:
200 g kesten-pirea
100 g šećera
1 dl vode
300 g mlevenog keksa
1 pakovanje margarina
100 g čokolade
Priprema:
U 100 g šećera sipati 1 dl vode, pustiti da provri i skloniti sa ringle. Toj smesi dodati mleveni keks i omekšali margarin, dobro izmešati, pa podeliti na dva dela. U prvi deo staviti rastopljenu čokoladu, a u drugi kesten pire. Razviti svetli deo u pravougaonik na foliji, pa preko njega tamni deo, ali ne celom širinom. Uviti u rolat, ostaviti u frižider da se stegne, pa po želji ukrasiti rastopljenom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BOŽANSTVEN I SUPERSOČNI KOLAČ Brza poslastica koja će vas očarati jer se NE PEČE
Pravo kremasto zadovoljstvo.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
NAJBRŽI TIRAMISU NA SVETU Treba vam samo 40 sekundi i recept Gordona Remzija
Gordon Remzi je podelio recept za čuveni desert sa kafom, kolač Tiramisu. Neće vam trebati ni ceo minut a uživaćete u kremastom zadovoljstvu.
POSNI REZANCI SA ORASIMA Tako jednostavan a ukusan desert, zamirisaće cela kuća
Drugačiji slatkiš osvojiće i one koji ne vole slatko.
BAKLAVA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Desert koji sa godinama samo dobija na popularnosti, možete da ga pravite i u dane Uskršnjeg posta.
POSNA BARON TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, magija u svakom zalogaju
Ako volite Baron tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju. Kremasta fantazija raspametiće i one koji ne vole slatko.
POSNA KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Ako volite kesten, ovu tortu ćete obožavati. Uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Komentari (0)