KREMASTI POTAŽ OD BUNDEVE Greje i dušu i telo, a sprema se za tili čas
Neizostavan deo svake jesenje trpeze...
Bundeva je kraljica jeseni, a od ovog povrća možete da pravite neka od najukusnijih jela. Odlično se kombinuje sa mnogim namirnicama, pa tako možete da pravite pecivo, pire, salatu, potaž... Kada dođe hladnije vreme, želite da pojedemo nešto što može da nas ugreje, pa je pravo vreme za potaže, a mi predlažemo ovaj od bundeve. Ovaj recept je malo drugačiji, jer se koristi pečena bundeva, kao i mirisni začini i med koji daju poseban šmek ovom jelu.
Sastojci:
1,8 kg bundeve
1 crni luk
6 čenova belog luka
1/2 kašičice mlevenog cimeta
1/2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
prstohvat mlevenog karanfilića
4 šolje bujona od povrća
1/2 šolje pavlake za kuvanje
2 kašike meda
Recept za aromatični potaž od pečene bundeve:
Presecite bundevu na četvrtine, pa izvadite semenke. Stavite je na pleh obložen pek papirom, tako da mekša strana bude okrenuta dole. Premažite bundevu maslinovim uljem, pa pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 35 minuta. Ostavite da se pečena bundeva ohladi. U šerpi zagrejte ulje, pa dodajte seckani crni luk, a kada on omekša i mleveni beli. Skinite koru sa bundeve i dodajte je u šerpu, pa pospite cimetom, muskatnim oraščićem, karanfilićem, pa posolite i pobiberite. Ispasirajte bundevu, a zatim sipajte bujon (kocka supe razblažena u vreloj vodi). Promešajte i ostavite da provri, a zatim smanjite temepraturu i kuvajte još nekih 15 minuta. Za to vreme sjedinite pavlaku za kuvanje i med. Gotovu supu sklonite sa šporeta, pa ostavite da se malo ohladi. Izblendirajte sve sastojke, pa dodajte pavlaku za kuvanje koju ste pomešali sa medom. Dobro sjedinite i sipajte u činije. Možete da ukrasite semenkama.
Bonus video:
Možda vas zanima:
JELO KOJE SVIMA USPEVA Tanjir pun vitamina nudićete svima
Idealno je za toplo vreme koje dolazi.
PERFEKTNO KREMAST, A HLADAN Potaž od šargarepe nećete prestati da jedete koliko je dobar
Svega nekoliko sastojaka je potrebno.
MEKSIČKO JELO KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Supa od kukuruza je nešto najsavršenije iz ove zemlje
Preukusno jelo koje može proći i kao predjelo.
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)