VOJNIČKI PASULJ IZ JNA Imamo originalni recept
Starije generacije dobro pamte služenje vojnog roka. Posebno je čuven vojnički pasulj. Mi vam donosimo recept koji su jeli vojnici u kasarnama.
Sastojci:
– 500 g pasulja
– 1 glavica luka
– 2-3 čena belog luka
– šargarepa
– 100 g masti ili ulja
– so, biber
– kašika mlevene paprike
– kašika suvog biljnog začina
– list lovora
– suva paprika, jedna
– peršunov list
– kašika brašna
Priprema:
Potopite opran pasulj u vodu i ostavite ga potopljenog najmanje sat. Potom ocedite vodu, sipajte novu i kuvajte pasulj 15 minuta. Ponovo ocedite vodu, u pasulj dodajte pola seckanog luka, nalijte vodu i pustite da se kuva. Ugrejati masnoću i dodajte drugu polovinu luka, seckanu šargarepu, sušenu papriku koja je pre toga odstojala dva sata u hladnoj vodi i lovor. Kratko propržite i dodajte u pasulj koji se kuva. U preostalu masnoću dodati kašiku brašna,beli luk, mlevenu papriku, izmešajte pa kratko propržite, manje od minut i dodajte u pasulj. Kada pasulj omekša, dodajte začin, posolite i zapržite pripremljenom zaprškom, uz stalno mešanje pasulja da se zaprška ne zgrudva.Pasulj sa zaprškom kuvajte još 20-30 minuta, posle čega isključite šporet, i dodajte samleveni biber, sitno seckani peršunov list. Ako vam nije dovoljno slano, dosolite.Prijatno!
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)