ĆUFTE OD SPANAĆA Prave se jednostavno, a mekane su i saftaste
Probajte ćufte na drugačiji način. Napravite ih od spanaća, iznenadićete se koliko su dobre.
Sastojci:
- 500 g svežeg spanaća (možete da koristite i brikete)
- 3 veća krompira
- 5 kašika mleka
- 400 ml neutralne pavlake
- so, biber
Priprema
Prvo spanać obarite i procedite pa ga ubacite u blender i izmiksajte da dobijete pire. Zatim skuvajte tri velika krompira u ljusci pa ih oljuštite i posolite. Krompire onda izgnječite sa mlekom tako da dobijete gust pire. Sastavite pire od spanaća i krompira, dodajte začine pa izmešajte varjačom. Napravite rukama kuglice i ređajte ih na tacnu. Onda u manju šerpu sipajte pavlaku i kuvajte je 5 minua na tihoj vatri, uz povremeno mešanje. Onda pavlaku sklonite sa šporeta. Ćufte stavite u tanjir pa ih prelijte sa kuvanom pavlakom.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVNI TRIKOVI ZA SAVRŠENE ĆUFTE Neće biti suve niti se raspadati
Primenite jednostavne trikove i uživajte u savršenom ručku.
1 SASTOJAK ZA SAVRŠENE ĆUFTE Totalno utiče na ukus, a ne bi vam pao na pamet
Bićete oduševljeni ukusom.
NEODOLJIVE ĆUFTE SA PIRE KROMPIROM Jednostavni ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Sočne i slasne, prste da poližete.
ĆUFTE OD PATLIDŽANA ZA PRAVE GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)