POSNA CRVENA SALATA SA PASULJEM Idealna za slavsku trpezu
Napravite ljutkastu salatu sa pasuljem i lukom. Začinjena i ukusna, sjajno će se slagati sa ostalim jelima.
Potrebno je
- 250 g rozikastog pegavog pasulja
- 2 lista lovora
- prstohvat bibera u zrnu
- 250 g crvenog luka
- ulje, so, vinsko sirće
Priprema
Četvrt kilograma rozikastog pegavog, takozvanog trešnjevca, ili tamnocrvenog pasulja potopite u litri vode, pustite petnaestak minuta da vri, pa vodu baciti. Onda nalijte vodom koliko treba, posolite, dodajte dva lista lovora, malo bibera u zrnu i skuvajte, ali pazite da se ne raskuva, pa ohladite. Još četvrt kilograma crvenog luka iseckajte na rebarca, pa sve zajedno pomešajte s malo mlevenog bibera, zejtina, soli i vinskog sirćeta.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U PASULJ Biće gotov za 45 minuta, a nije soda ni ulje
Bićete iznenađeni kada vidite o kojoj namirnici je reč.
NJOKE SA SLANINOM Slasni specijalitet koji osvaja na prvi zalogaj, po receptu bez premca
Neodoljivo jelo u aromatičnom spoju sa slaninom, za prave gurmane.
NAJUKUSNIJI DOMAĆI SIR Napravićete ga očas posla, a bolji do sada niste jeli
Trajaće oko nedelju dana, a bićete oduševljeni koliko je ukusan.
LAKO OČISTITE ŠPORET SA RAVNOM PLOČOM Trebaju vam samo 2 namirnice, a nije soda bikarbona
Jednostavan trik koji rešava problem u trenu, a trebaju vam samo namirnice koje ima svaka domaćica.
VANILICE SA JOGURTOM Starinski slatkiš idealan za slavsku trpezu, po receptu teta Jele
U sočnom spoju sa jogurtom, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)