CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM Proteinska namirnica koji sadrži više gvožđa od mesa, a osvaja ukusom
Namirnica izuzetno bogata gvožđem, odlična je za dane Velikog Božićnog posta, a držaće vas dugo sitim. Začini i povrće joj dodaju na ukusu.
Potrebno je
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 1 tikvica
- 1 konzerva paradajz pelata
- 150g crvenog sočiva
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 1 kašika kima
Priprema
Prodinstajte iseckani crni luk na jednoj kašiki maslinovog ulja. Pred kraj dodajte seckani beli luk i dinstajte još nekoliko minuta. Zatim tome dodajte i oljuštenu i izrendanu šargarepu. Poklopite pa dodajte i seckanu papriku i tikvicu. Sve dobro promešajte pa dinstajte još oko 20 minuta, uz povremeno mešanje. Zatim sipajte celu konzervu paradajz pelata i začinite sa suvim biljnim začinom, mlevenom paprikom i kimom. Poklopite i kuvajte 10 minuta. Dodajte u šerpu 150 g crvenog sočiva i 300 ml vode i kuvajte sve 20 minuta. Sklonite sa šporeta, ostavite jedno deset minuta, sipajte i služite.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)