CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM Proteinska namirnica koji sadrži više gvožđa od mesa, a osvaja ukusom

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Namirnica izuzetno bogata gvožđem, odlična je za dane Velikog Božićnog posta, a držaće vas dugo sitim. Začini i povrće joj dodaju na ukusu.

crveno sočivo sa povrćem
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 crvena paprika
  • 1 tikvica
  • 1 konzerva paradajz pelata
  • 150g crvenog sočiva
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • 1 kašika kima

Priprema

Prodinstajte iseckani crni luk na jednoj kašiki maslinovog ulja. Pred kraj dodajte seckani beli luk i dinstajte još nekoliko minuta. Zatim tome dodajte i oljuštenu i izrendanu šargarepu. Poklopite pa dodajte i seckanu papriku i tikvicu. Sve dobro promešajte pa dinstajte još oko 20 minuta, uz povremeno mešanje. Zatim sipajte celu konzervu paradajz pelata i začinite sa suvim biljnim začinom, mlevenom paprikom i kimom. Poklopite i kuvajte 10 minuta. Dodajte u šerpu 150 g crvenog sočiva i 300 ml vode i kuvajte sve 20 minuta. Sklonite sa šporeta, ostavite jedno deset minuta, sipajte i služite.

Komentari (0)

Loading