DOMAĆA PICA SA SLANINOM Hrskavi spoj pikantnih ukusa, prste da poližete
Ova pica se pravi od domaćih kora, a neodoljivo je slasna i hrskava. Ako volite gurmanska jela, ovo ćete da obožavate.
Potrebno je
Za testo:
- 350 g brašna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kocke kvasca
- 1 kašika šećera
- 250 ml vode
Za nadev:
- 200 g slanine
- 400 g šunke
- 350 g tvrdog sira
- 5-6 kiselih krastavaca
- kečap
- 150 g šampinjona
- origano
Priprema
Sipajte u mlaku vodu izmrvljeni kvasac i šećer, pa dobro promešajte. Onda pustite 10 minuta da se kvasac aktivira, pa dodajte prosejano brašno i maslinovo ulje. Od smese zamesite testo za picu. Zatim pokrijte providnom folijom i pustite 15 minuta da nadođe. Onda razvucite testo za picu debljine pola prsta, pa premestite u pleh obložen uljem ili papirom za pečenje. Testo premažite kečapom, preko pospite rendanu šunku pa naređajte seckane pečurke, slaninu i kisele krastavce. Odgore izrendajte sir, posolite pa pospite origanom. Pecite picu sa slaninom oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Izvadite iz pleha, secite i služite. Prijatno !
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)