DOMAĆA PICA SA SLANINOM Hrskavi spoj pikantnih ukusa, prste da poližete
Ova pica se pravi od domaćih kora, a neodoljivo je slasna i hrskava. Ako volite gurmanska jela, ovo ćete da obožavate.
Potrebno je
Za testo:
- 350 g brašna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kocke kvasca
- 1 kašika šećera
- 250 ml vode
Za nadev:
- 200 g slanine
- 400 g šunke
- 350 g tvrdog sira
- 5-6 kiselih krastavaca
- kečap
- 150 g šampinjona
- origano
Priprema
Sipajte u mlaku vodu izmrvljeni kvasac i šećer, pa dobro promešajte. Onda pustite 10 minuta da se kvasac aktivira, pa dodajte prosejano brašno i maslinovo ulje. Od smese zamesite testo za picu. Zatim pokrijte providnom folijom i pustite 15 minuta da nadođe. Onda razvucite testo za picu debljine pola prsta, pa premestite u pleh obložen uljem ili papirom za pečenje. Testo premažite kečapom, preko pospite rendanu šunku pa naređajte seckane pečurke, slaninu i kisele krastavce. Odgore izrendajte sir, posolite pa pospite origanom. Pecite picu sa slaninom oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Izvadite iz pleha, secite i služite. Prijatno !
LAZANJA PALAČINKE Neodoljivi spoj omiljenih jela u spoju koji se ne odbija
Neodoljivo jelo oduševiće prave gurmane.
POSNA PICA SA ČOKOLADOM Desert za lepo veče sa prijateljima, kao osmišljen za uživanje
Italijanski klasik na drugačiji način.
POSNI ROLAT SA PEČURKAMA Krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim
Sočni rolat oduševiće vas ukusom, nema ko vam neće tražiti recept.
BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
PUNJENI KROMPIR Sa hrskavom slaninom i kačkavaljem koji se topi u ustima, za savršen ručak
Slasno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
Komentari (0)