DOMAĆA PICA SA SLANINOM Hrskavi spoj pikantnih ukusa, prste da poližete

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Ova pica se pravi od domaćih kora, a neodoljivo je slasna i hrskava. Ako volite gurmanska jela, ovo ćete da obožavate.

pica sa slaninom i kačkavaljem
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 350 g brašna 
  • 3 kašike maslinovog ulja 
  • 1/2 kocke kvasca 
  • 1 kašika šećera
  • 250 ml vode 

Za nadev: 

  • 200 g slanine 
  • 400 g šunke 
  • 350 g tvrdog sira 
  • 5-6 kiselih krastavaca
  • kečap 
  • 150 g šampinjona 
  • origano

Priprema

Sipajte u mlaku vodu izmrvljeni kvasac i šećer, pa dobro promešajte. Onda pustite 10 minuta da se kvasac aktivira, pa dodajte prosejano brašno i maslinovo ulje. Od smese zamesite testo za picu. Zatim pokrijte providnom folijom i pustite 15 minuta da nadođe.  Onda razvucite testo za picu debljine pola prsta, pa premestite u pleh obložen uljem ili papirom za pečenje. Testo premažite kečapom, preko pospite rendanu šunku pa naređajte seckane pečurke, slaninu i kisele krastavce. Odgore izrendajte sir, posolite pa pospite origanom. Pecite picu sa slaninom oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Izvadite iz pleha, secite i služite. Prijatno !

Komentari (0)

Loading