KREM SUPA OD BROKOLIJA Pravi raj za nepca, sipaćete tanjir više
Ova preukusna krem supa zagrejaće vas u hladnim danima, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 veća glavica brokolija
- 1 veći krompir
- 1 veća šargarepa
- 1 l vode
- po ukusu soli i bibera
- po potrebi ulja
- 2-3 kašike kisele pavlake
Priprema
Crni i beli luk oljuštite i sitno iseckajte. Onda krompir isecite na kockice a šargarepu na kolutove. Podelite brokolije na cvetove i ostavite da odstoje u hladnoj vodi. Operite koren brokolija pa ga isecite na sitne kockice. Propržite na ulju crni i beli luk dok ne postane staklast. Dodajte mu krompir, šargarepu i koren brokolija. Još nekoliko minuta pržite uz često mešanje, pa nalijte litar vode. Posolite i pobiberite kad proključa, pa kuvajte još 10-15 minuta. Dodajte cvetove brokolija i kuvajte sve dok ne omekšaju.
Kad se malo ohladi, pripremljeno povrće zajedno sa vodom u kojoj se kuvalo, prespite u blender, dodajte kiselu pavlaku i zajedno izblendajte.
PAPRIKA ROLNICE SA SIROM Gotove za tren oka, a idealne za večeru ili doručak
Gotove očas posla, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SOČNE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu i neće pucati ni biti gumene
Primenite jednostavan trik profesionalnih kuvara za savršene palačinke.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
Komentari (0)