KREM SUPA OD BROKOLIJA Pravi raj za nepca, sipaćete tanjir više
Ova preukusna krem supa zagrejaće vas u hladnim danima, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 veća glavica brokolija
- 1 veći krompir
- 1 veća šargarepa
- 1 l vode
- po ukusu soli i bibera
- po potrebi ulja
- 2-3 kašike kisele pavlake
Priprema
Crni i beli luk oljuštite i sitno iseckajte. Onda krompir isecite na kockice a šargarepu na kolutove. Podelite brokolije na cvetove i ostavite da odstoje u hladnoj vodi. Operite koren brokolija pa ga isecite na sitne kockice. Propržite na ulju crni i beli luk dok ne postane staklast. Dodajte mu krompir, šargarepu i koren brokolija. Još nekoliko minuta pržite uz često mešanje, pa nalijte litar vode. Posolite i pobiberite kad proključa, pa kuvajte još 10-15 minuta. Dodajte cvetove brokolija i kuvajte sve dok ne omekšaju.
Kad se malo ohladi, pripremljeno povrće zajedno sa vodom u kojoj se kuvalo, prespite u blender, dodajte kiselu pavlaku i zajedno izblendajte.
Možda vas zanima:
KREM SUPA OD GRAŠKA Kremasta i sočna rapsodija ukusa koja krepi organizam u trenu
Sočna čorba oduševiće i one koji ne vole grašak.
MOROVA SUPA OD ŠARGAREPE KOJA ZAUSTAVLJA DIJAREJU Po receptu doktora Ernesta iz 1908. godine
1908.godine u Nemačkoj se pojavila epidemija dijareje. Uglavnom su je dobijala deca i ,nažalost , mnoga su preminula. Pedijatar Ernst More pronašao je rešenje u ovoj supi. Smrtnost se smanjila za 50 posto. Mi vam predstavljamo njegov recept.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)